Jakub Dvořák
14. dubna 2016 • 23:24

Odkaz sparťanské jízdy? Bude se hodit, až půjde o Ligu mistrů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cesta Evropskou ligou skončila. Ve čtvrtfinále koráb Zdeňka Ščasného narazil na „žlutou ponorku“ z Villarrealu. Výkony, díky kterým se dostali až do čtvrtfinále Evropské ligy, by si však fotbalisté Sparty měli uchovat v paměti. A navázat by na ně měli v letních předkolech Ligy mistrů, která je s největší pravděpodobností neminou.



Zatímco v prvním zápase španělský celek spaloval jednu šanci za druhou a Sparta vstřelila branku pomalu z jediné větší šance, v odvetě tomu bylo naopak. Přesto byl výsledek pro Spartu ještě víc nepříznivý.

Na začátku druhého poločasu přišel dokonce čtvrtý gól. Domácí však ukázali, co je zdobilo po celém jejich působení v Evropské lize. Díky bojovnému výkonu dokázali vstřelit alespoň dvě branky. Na postupu Villarrealu to ale nic neměnilo. V prvním zápase i odvetě tahali svěřenci Zdeňka Ščasného za kratší konec.

Co by si však sparťané měli určitě zapamatovat do letních předkol Ligy mistrů, jsou výkony, kterými se postupně probojovali až před brány semifinále. Hráli vyrovnané partie se Schalke, vyřadili Krasnodar či přejeli Lazio.

Takovou dávku sebevědomí si Sparta z mezinárodní scény už dlouho nepřinesla. Pokud ho použije v létě, o postupu do základní skupiny Ligy mistrů nemusí jen snít jako posledních jedenáct let.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud