14. dubna 2016 • 22:54

Sparta končí! Villarreal ji trestal, po prohře 2:4 ale zněl aplaus

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzace se nekoná, přesto fotbalisté Sparty končí v Evropské lize s uznáním. Už o poločase byla naděje na postup ze čtvrtfinále Evropské ligy proti Villarrealu prakticky ztracená, španělský soupeř měl k dobru domácí výhru 2:1 a vedení 3:0. Domácí na Letné se však nevzdali ani v druhé půli za stavu 0:4 a góly Dočkala a Krejčího zmírnili hrozící debakl. Fanoušci ocenili jejich výkon s řadou nevyužitých šancí po vydařené sezoně na evropské scéně potleskem.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 4. • 21:05
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
2:4
ONLINE
14. dubna
21:05
Villareal CF
Villareal CF
Góly

Domácí: 65. Dočkal, 70. Krejčí

Hosté: 5. Bakambu, 43. Castillejo, 45+1. Lafata (vl.), 49. Bakambu

Sestavy

Domácí: Bičík – Konaté, Mareček, Kováč, Frýdek – Fatai, Matějovský, Dočkal, Krejčí – Juliš, Lafata (C).

Hosté: Aréola – M. Gaspar (57. J. Costa), Bailly, V. Ruiz, Antonio Rukavina – Denis Suárez (66. Baptistão), Trigueros (61. J. dos Santos), B. Soriano (C), Castillejo – Soldado, Bakambu.

Náhradníci

Domácí: Miller, Vácha, Kadlec, Matoušek, Sáček, Köstl, Březina

Hosté: Asenjo, Samuel, dos Santos, Baptistão, Costa, Iñiguez, López

Karty

Domácí: Krejčí, Frýdek, Juliš, Kováč, Konaté, Lafata

Hosté: Soldado, Castillejo

Rozhodčí

Atkinson – Mullarkey, Child (vš. Anglie)

Stadion

Generali Arena

Návštěva

18 201 diváků

Sparta před zápasem měla problémy s řadou absencí, protože kvůli kartám nemohli nastoupit Costa s Brabcem a zranění vyřadilo ze hry Holka , Mazucha, Zahustela a Jiráčka. Na stoperu opět nastoupil veterán Kováč a na lavičku se vedle rekonvalescenta Váchy posadilo hned pět mladíků z juniorských výběrů.

Problémy se složením defenzivy se na domácích projevily už v šesté minutě. Bakambu dostal přihrávku mezi obránce a i když byl tísněn Marečkem, prostřelil brankáře Bičíka a otevřel skóre.

Pak přišly chvíle Sparty, která v prvním poločase hrála mnohem odvážněji než před týdnem ve Španělsku. Dočkal však ani jednou neuspěl. Nejprve zpoza vápna střílel nad, v 16. minutě mu v ještě lepší pozici nevyšla střela ke vzdálenější tyči a ve 21. minutě si s jeho dobrou ranou poradil gólman Aréola.

Útočník Sparty David Lafata se snažil překvapit obranu Villarrealu
Útočník Sparty David Lafata se snažil překvapit obranu Villarrealu

Villarreal byl oproti očekávání pod tlakem, ale i tak mohli hosté po dalším zaváhání letenské obrany vstřelit druhou branku. Ve 20. minutě Frýdek podskočil vysokou přihrávku a Soldado šel ze strany sám na Bičíka, vystřelil ale jen do boční sítě.

Ve 39. minutě byli domácí blízko vyrovnání, jenže Krejčí ve stoprocentní šanci ani netrefil branku. Villarreal nedůraz v koncovce potrestal vzápětí, když se nejprve po odraženém míči trefil Castillejo a v nastavení si dal po rohu vlastní gól Lafata .

Krátce přestávce se opět prosadil Bakambu a stejně jako před týdnem ve Španělsku dal dva góly. Když už to vypadalo, že Sparta vyrovná nejvyšší domácí pohárovou prohru (1:5 se Steauou Bukurešť z roku 1988), využila bohorovné hry hostů a snížila.

V 65. minutě mířil přesně Dočkal a o šest minut později se prosadil i Krejčí. Třetí gól mohl o chvíli později přidat Matějovský, nebo v závěru po tečované střele z dálky Kováč. Sparta, která kvůli absencím odehrála celé utkání bez střídání, sice dohrávala v tlaku, ale dalších gólů se už vyprodaná Letná nedočkala. Přesto v závěru celý stadion ocenil vystoupení Sparty v pohárech potleskem a skandováním "Hoši, děkujem".

Sparta, která si vystoupením v tomto ročníku Evropské ligy vydělala přes 180 milionů korun, se postarala o nejlepší výsledek českých klubů v Evropě od roku 2002, kdy do čtvrtfinále Poháru UEFA prošel Liberec. Maximem zůstává postup Slavie do semifinále rovněž Poháru UEFA z roku 1996.

Sparta Praha - Villarreal CF 2:4 (0:3)

Branky: 65. Dočkal, 71. Krejčí - 5. a 49. Bakambu, 43. Castillejo, 45.+1 vlastní Lafata. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child (všichni Angl.). ŽK: Krejčí, Frýdek, Juliš, Kováč, Konaté, Lafata - Soldado, Castillejo. Diváci: 18 201 (vyprodáno). První zápas: 1:2, postoupil Villarreal.

Sparta: Bičík - Mareček, Kováč, Frýdek - Konaté, Dočkal, Matějovský, Krejčí - Juliš, Lafata, Fatai. Trenér: Ščasný.

Villarreal: Areola - Mario Gaspar (57. Jaume Costa), Bailly, Víctor Ruiz, Rukavina - Suárez (66. Baptistao), Trigueros (61. Dos Santos), Bruno Soriano, Castillejo - Soldado, Bakambu. Trenér: Marcelino.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Efektivita byla na straně soupeře, uznal sparťan Frýdek
Video se připravuje ...

Juliš: O půli to bylo krutý, povedlo se nám dohrát se ctí
Video se připravuje ...

Krejčí: Klobouk dolů před fanoušky. Chtěli jsme se jim odvděčit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud