Jakub Dvořák
26. července 2016 • 23:54

Sparťanské problémy? Nejdřív bídná koncovka, pak slabý poločas

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět. Přesně tolik gólových šancí si Sparta dokázala vytvořit v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů proti Steaue Bukurešť, gól však dala pouze jeden. I proto byl výsledek na konci utkání 1:1 a do odvety v Rumunsku, která je v plánu příští týden, je to pro Letenské velké varování.



Sparťanský trenér Zdeněk Ščasný to na tiskové konferenci po utkání řekl jasně. Kromě naprosto odevzdaného výkonu ve druhém poločase, rozhodlo utkání, že jeho svěřenci nedokázali vstřelit víc gólů. Popravdě, příležitosti k tomu byly.

Dočkal, Lafata, Konaté… Co mají společného? Právě oni měli kýžený gól na svých kopačkách, ale v koncovce zklamali. To je luxus, jaký si současná Sparta může jen těžko dovolit. Nejblíže vstřelení branky byl kapitán David Lafata, ale místo aby projevil svůj zabijácký instinkt střelce, přihrávku na malé vápno namířil přímo do brankáře Steauy.

Ve druhém poločase přitom Sparta hrála způsobem, jako by měla v kapse slibnější než nejtěsnější náskok. Do šance se už dostat nedokázala, naopak soupeř vyrovnal a bylo zle. Sparťané tak mohli po utkání pouze zpytovat  svědomí za oba prohřešky.

Za týden je to však může mrzet dvojnásob. Na horké půdě v Rumunsku musí být aktivní a především vstřelit gól. Pokud se tak nestane, sen o Lize mistrů skončí opět předčasně.

CELÝ SESTŘIH: 3. předkolo LM: Sparta - Steaua 1:1
Video se připravuje ...

Ščasný po ztrátě: Faul Frýdka před gólem byl zbytečný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud