Jakub Dvořák
31. srpna 2018 • 20:30

Výhra s rozpaky. Reprezentační pauza je pro Spartu dar z nebes

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak před týdnem skončili, tak v pátek i začali. Rozporuplné výkony Sparty pokračují. A to i přesto, že Letenští v pátek večer zvládli doma přetlačit Duklu 2:0. Ta sice v šesti předchozích zápasech ani jednou nebodovala, proti rudým k tomu však nebyla daleko.



Na kom jiném se doma chytit než na posledním týmu tabulky, který má v kolonce nula získaných bodů? Tuhle otázku si zřejmě před pátečním zápasem položil nejeden sparťanský příznivec. Reakce od hráčů v rudých dresech se však dočkal jen na půl.

Sparta sice brala po dvou remízových duelech konečně tři body, ale herně proti celku z Julisky podala paradoxně jeden z nejslabších výkonů v dosavadním ročníku FORTUNA:LIGY.

Už v prvním poločase donutila fanoušky svými opakovanými ztrátami, laxností a únavným hraním většiny akcí k brankáři Nitovi, aby spustili pokřik „Bojujte za Spartu“. A to nebývá na Letné zrovna pozitivní znamení.

Když trenér Ščasný po hodině hry poslal do hry Lukáše Váchu, aby vedle Martina Frýdka ještě více vyztužil střed pole, bylo to jasné znamení, že se domácí bojí, aby se neopakoval týden starý scénář z Vršovic.

A nebylo k tomu daleko. Okénka v zadních řadách Letenských byla dostatečně otevřena. Že by hosté neměli šanci, se říct nedá. Jistotu na míči stoperská dvojice Kaya, Radakovič rozhodně neukázala. Když se k tomu přidají nevýrazné výkony Stancia, Frýdka, Plavšiče či Šurala...

Příští zápas Spartu čeká proti rozjetému Baníku, který je, na rozdíl od ní, v pořádném laufu. Troufnu si tvrdit, že jet na jeho půdu už příští týden, skončí to pro Pražany stejným průšvihem jako na jaře. V současné chvíli tým není v psychické pohodě. Místo toho však přichází dva týdny reprezentační pauzy, při které se na Letné musí dát do pořádku. A to psychicky, herně a u mnoha hráčů i zdravotně.

Po počátečním rozjezdu pod Zdeňkem Ščasným, kdy Sparta vyhrála tři duely v řadě, totiž mužstvo opět zabředlo do výkonů, po kterých by odvolán Pavel Hapal. A kostrbatá výhra 2:0 nad nejhorším týmem ligy na tom nic nemění.

Sparta - Dukla: Guélor Rosický! Kanga krásnou šajtlí zvýšil vedení Letenských na 2:0
Video se připravuje ...

Do utkání proti Dukle nastoupil i Lukáš Vácha, v 70. minutě nahradil Srdjana Plavšiče
Do utkání proti Dukle nastoupil i Lukáš Vácha, v 70. minutě nahradil Srdjana Plavšiče

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud