Jakub Hlaváč
30. července 2015 • 12:19

Výborně! Komunikace s hráči z NHL musí být prioritou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vladimír Vůjtek, zdravím vás. Tomáš Hertl, těší mě. Hokejový svaz naplánoval neformální setkání nového reprezentačního kouče s hráči působícími v NHL. Chvályhodné. Komunikace se zámořím je důležitější než kdy dříve.



Šichta začala. Trenér Vladimír Vůjtek si poprvé na ledě navlékl soupravu s národními znaky a v Jihlavě začal cepovat mladé muže, kteří by snad v blízké budoucnosti mohli nakouknout do elitního celku české země.

Zároveň však byly naplánovány ještě dvě schůzky. Ty se obejdou bez výstroje, bez herních cvičení. Proběhnou u stolu a nový vládce střídačky si při nich promluví s hokejisty NHL. Zatím účast přislíbila přibližně dvacítka, další se dost možná ještě přidají.

Mítink je potřeba především proto, že Vůjtek řadu mladších borců osobně nezná. Chce jim nastínit své vize, zároveň si poslechnout jejich postřehy. Tak aby byl v obraze před světovým šampionátem i pohárem. Právě tyhle dvě akce budou příštím rokem rezonovat.

Svazoví činitelé původně o podobném setkání neuvažovali, nakonec změnili názor. A je to jen dobře. Vzhledem k počtu vyslanců v nejslavnější hokejové lize světa by bylo ostudné nevěnovat jim zvýšenou pozornost, péči.

Ukázala se zároveň důležitost zařazení Jaroslava Špačka do realizačního týmu. Právě bývalý vynikající obránce bude styčným důstojníkem na poli komunikace. V zámoří se výborně orientuje, dovede se vžít do představ Jakuba Voráčka a spol..

Právě on bude nejvýraznějším diplomatem během ročníku, právě on bude absolvovat výjezdní cesty za oceán a monitorovat výkonnost krajánků a zároveň jejich chuť obléci na hruď lvy a orlice. Možná více než trenérská bude jeho funkce manažerská.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud