Jakub Hlaváč
12. února 2016 • 10:00

Pohoda v českém národním týmu zůstala. Rošádě navzdory

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podřízený se stane nadřízeným, nadřízený možná podřízeným… Trenéři Vladimír Vůjtek a Josef Jandač se dostali do situace u české hokejové reprezentace nezvyklé. Po mistrovství světa se druhý jmenovaný stane z asistenta hlavním koučem.



Klima v kabině výběrového mančaftu to mohlo naleptat, ovlivnit. Nestalo se tak. Alespoň navenek nic nenasvědčuje tomu, že by se vztahy měly pokřivit. Výsledek včerejšího duelu jen potvrzuje, jaká panuje kolem mužstva konstruktivně klidná atmosféra.

Zkušený stratég si je vědom své situace a zvládá ji vskutku gentlemansky. Přesně tak, jak se na funkci hlavního šéfa reprezentační střídačky sluší a patří. A jeho aura ovlivňuje i ostatní dění jak na ledě, tak mimo něj.

V Třinci bylo vidět, že si žádný člen aktuální nominace nepřijel jen tak zahrát. Každý jedinec odvedl maximální penzum svých možností. Chyby nastanou, šance zůstanou neproměněny, na přesilovkách je třeba zapracovat. Ale zaujetí nechybí. Což je absolutně sympatické.

Vzhledem ke Světovému poháru může být letošní světový šampionát chudší na hvězdy z NHL, všichni účastníci se mohou dostat do situace, kdy budou muset sahat do evropských zdrojů. A o to jsou aktuální milé zkušenosti cennější.

Tenhle tým jde za svým srdcem.

Vůjtek po výhře s Rusy: Znarok minule říkal, že už je znovu neporazíme
Video se připravuje ...

Choreo na podporu českého národního týmu
Video se připravuje ...

Michal Řepík se snaží ohrozit brankáře Ruska Ilju Sorokina
Michal Řepík se snaží ohrozit brankáře Ruska Ilju Sorokina

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud