Jakub Konečný
31. července 2011 • 13:47

BLOG: První padl ostravský Marko. Kdo bude další?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

JAKUB KONEČNÝ - To je fofr. Ještě ani není odehráno premiérové ligové kolo a už padl první trenér. Vedení ostravského Baníku došla trpělivost se zdatným řečníkem Karolem Markem, který odnesl domácí prohru 3:4 s Teplicemi. Zdá se, že v tomto ročníku budou trenérské židle v Gambrinus pořádně horké a vratké.



Slovenský kouč přišel na Bazaly zastavit krizi, jenže pod jeho kuratelou se Baník ještě zhoršil. Jak přiznal majitel klubu Tomáš Petera, odvolání Karola Marka projednávalo představenstvo už potřetí – a tentokrát ukázalo palcem dolů. Pohár frustrace, který se plnil během bídného jara a šílené letní přípravy hned na začátku fotbalového podzimu zkrátka přetekl.

Další ohrožené trenéry není příliš složité identifikovat. Pokud se Markovi stala domácí porážka osudnou, pak Miroslavu Soukupovi ve Slovácku určitě notně ublížila.

Byť byla krajně nespravedlivá, protože jeho tým soupeře z Příbrami jednoznačně přehrál a umřel jen na neproměňování i těch nejvyloženějších šancí. V tabulce pravdy jsou to však tři minusové body – a ještě k tomu po utkání se soupeřem, který je horkým kandidátem na sestup.

Takové ztráty kluboví bossové v nervózním úvodu ligové soutěže přímo nesnášejí. Slovácko má navíc v nejbližších kolech doslova vražedný los – jede do Mladé Boleslavi, doma přivítá Spartu a poté vyrazí do Olomouce…

Špatně vykročil také Michal Petrouš se Slavií. Bohemians 1905 byli sice v zápise vedení jako domácí, ale v Edenu jsou přece doma především červenobílí.

Na hřišti to však vidět nebylo, zelená armáda nadšených bojovníků mdlou Slavii jednoznačně přejela. Prohra ani její způsob určitě neodpovídá vysokým ambicím (spolu)majitele klubu Aleše Řebíčka ani klubovému rozpočtu ve výši 100 milionů korun. Vždyť taková Plzeň v uplynulé sezoně pořídila za menší částku titul.

Právě v Řebíčkově osobě se může pro Petrouše skrývat největší hrozba. Bývá zvykem, že nový majitel si přivede svého trenéra, na což ve Slavii ze známých důvodů nebyl v létě tak nějak čas. Teď už však Petroušova doba hájení skončila.

Na pevnosti jeho pozici rovněž nepřidá ani fakt, že k mání jsou momentálně dva odborníci, o kterých se v souvislosti se Slavií v nedávné době velmi nahlas mluvilo.

Dušan Uhrin mladší ukončil svou anabázi v Temešváru a dovolenou před novou sezonou v Indonésii tráví doma také Miroslav Janů. Kovaný slávista (na rozdíl od Petrouše), který měl loni na jaře nahradit odvolaného Karla Jarolíma, ale z úcty ke kamarádovi a kolegovi to odmítl.

Prostředí v Edenu přitom Janů velmi dobře zná, a navíc se může pochlubit několika odtrénovanými sezonami v asijské Lize mistrů.

Možná by sázkovým kancelářím stálo za to vypsat kurzy na druhého odvolaného trenéra sezony, co říkáte?

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud