Jakub Konečný
23. dubna 2016 • 15:00

Bitva s vedoucí Plzní? Pro pražskou Spartu to bude zápas pravdy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Historický postup do čtvrtfinále Evropské ligy a především způsob, jakým toho Sparta dosáhla, po čase opět změnil její vnímání. I proto, že Plzeň v posledních měsících hodně slevila ze svých standardů, jsou nyní herní projev a kvalita letenského týmu obecně hodnoceny výš, pozice obou nesmiřitelných soků se v tomto těžko měřitelném, ale důležitém a prestižním hledisku prohodily.



Pořád tu nicméně zůstává jedno velké ALE. Pokud se nestane zázrak, a ty, jak víme, se v českém fotbale nedějí, Viktoria poprvé v historii obhájí titul, což jako konkrétní a hmatatelná veličina samozřejmě jakákoli subjektivní hodnocení a výhrady zastiňuje.

Mistr má zkrátka vždycky pravdu, zvlášť když se jím dotyčný klub stal v posledních šesti ročnících hned čtyřikrát. To je, přiznejme si, pro Spartu hodně nepříjemná, až zahanbující statistika – a jak už jsme si řekli, v tomto ročníku s ní už asi nic neudělá.

Pokud však David Lafata a spol. v neděli v přímém souboji Plzeň přejedou a ukážou, že jsou na tom fotbalově skutečně o hodně lépe, dají nejen zapomenout na podzimní ostudu ve Štruncových sadech, zároveň tím citelně sníží mandát staronového ligového šampiona. A to není s výhledem na další sezony vůbec málo.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud