Jakub Konečný
22. října 2016 • 14:30

Výzva pro muže za 73 milionů: Sparta potřebuje, aby se Kadlec v Plzni prosadil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Číslo 73 jako by mu bylo stále v patách. Václav Kadlec vyšel Spartu při svém návratu z dánského Midtjyllandu na 73 milionů korun a zatím má v rudém dresu bilanci 7 startů, 3 góly. Vzhledem k jeho astronomické pořizovací ceně nic moc. Zlomí to ve šlágru podzimu v Plzni?



Je hezké, že toho reprezentant v každém zápase hodně naběhá, nezištně pracuje pro spoluhráče a dokáže se i poctivě vrátit, ale klíčovým hlediskem, které definuje jeho rentabilitu a přínos, je produktivita.

Tento statistický ukazatel musí prostřední ze tří Kadleců, které má Sparta momentálně na soupisce, co nejrychleji vylepšit. Například v posledním ligovém zápase s Jihlavou měl čtyřiadvacetiletý útočník dvě tutové příležitosti – a nic.

Titul pro první hvězdu zápasu opět bral nezmar David Lafata , který naopak pověst zabijáka dvakrát potvrdil. Všichni sice tlačí pětatřicetiletého kapitána na vejminek, ale on se pozice nejdůležitějšího útočníka Sparty nechce jen tak vzdát. Ne a ne ji uvolnit, přitom se počítalo s tím, že ji Kadlec od staršího kolegy přirozeně převezme.

Právě s touto perspektivou z něj totiž letenský klub udělal nejdražšího hráče v historii ePojisteni.cz ligy. Čekaly se od něj branky v „lafatovském“ množství plus posun do rychlosti, která byla pro hráče číslo 21 odjakživa nejvýraznějším limitem. A oboje najednou pak nejlépe v takových utkáních, které čeká Spartu v neděli ve Štruncových sadech.

Sedmdesát tři milionů korun nedáte za fotbalistu proto, aby střílel góly proti Hradci Králové, Slovácku či Příbrami, i když i to se samozřejmě hodí. Hlavně od něj však potřebujete, aby se prosadil v klíčových duelech sezony, jako je zrovna ten v Plzni. Kadlec to musí vzít na sebe tím spíš, že hosté nastoupí v Doosan Areně v hodně improvizované sestavě.

Ve Zlíně a proti milánskému Interu vysoká očekávání unesl. Teď ho však čeká nejtěžší výzva.

Plzeň - Sparta ŽIVĚ: Sledujte přímý přenos bitvy podzimu na iSport.cz »

Zlín - Sparta: Vyrovnáno! Hlavou se trefil Václav Kadlec
Video se připravuje ...

Sparťan Kadlec má srdce! Fanynce nadělil dárek k narozeninám přímo na stadionu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud