Jan Jaroch
25. října 2012 • 15:20

To je chování, pane Kaderko! Neignorujte lidi, kteří něco dokázali

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Tomáš Berdych a spol. postoupili v Argentině do finále Davis Cupu, radovali se, že letošek připomíná rok 1980. Tehdy jejich předchůdci Ivan Lendl, Tomáš Šmíd, Jan Kodeš a Pavel Složil poprvé a zatím naposledy pro Česko vybojovali salátovou mísu, k níž si otevřeli dveře rovněž semifinálovým triumfem v Argentině.



Mohla to být hezká chvilka, kdyby se všichni zase letos v listopadu v Praze sešli a s víc než stoletým pohárem se před vyprodanou halou vyfotografovali.

To by však v čele tenisového svazu nesměl trůnit pan Ivo Kaderka. Ukazuje se, že tři roky stará pozvánková aféra na finále do Barcelony stále není zapomenuta.

A osobní vztahy mezi Kaderkou a českými legendami poznamenané mnoha dalšími přešlapy jsou již prostě nenarovnatelné.

Český tenisový svaz už se letos ani neobtěžoval čtyři vítěze zvát a ruce si nad záležitostí umyl díky akci Mezinárodní tenisové federace ITF, jež hodlá u příležitosti stého finále Davis Cupu ocenit vybrané české hráče.

A že mezi nimi chybí (kvůli menšímu počtu odehraných zápasů) Pavel Složil? Kaderka nehodlá na finále zvát muže, o němž prohlašuje, že je lhář a neřadí ho mezi přátele českého tenisu (rozuměj své osobní přátele).

Se Složilem měl roztržku o pozvánce do Barcelony a od té doby je u něj bývalý kouč Steffi Grafové na černé listině. Ostatně stejně jako Kodeš a Šmíd.

Slušné chování stále nemá!

Je to hloupá a naprosto zbytečná kaňka, za níž nese zodpovědnost Kaderka. Ten nedokáže oddělit osobní antipatie od funkce prezidenta tenisového svazu.

Nedokáže s nadhledem vystupovat jako dobrý nositel tradic a úspěchů minulosti českého tenisu. Raději ukazuje svoje svaly a moc tím, že lidi, kteří pro český tenis udělali mnohonásobně víc než on, okázale ignoruje.

Nakonec se ani na finále Fed Cupu neobtěžoval zkusit pozvat Martinu Navrátilovou. Proč? „Nejsme s ní v žádném kontaktu. Zveme hráčky, kterých se to týká tady v Česku, které máme důvod pozvat,“ vysvětloval.

Pane Kaderko, najdu vám milion důvodů, proč by stálo za to Martinu Navrátilovou, velkou fanynku a kamarádku Petry Kvitové, pozvat. To byste s ní však před lety nesměl mít konflikt, po němž vás nazvala hulvátem.

Bohužel se za ta léta nic nezměnilo a slušné chování prezident Českého tenisového svazu nemá stále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud