Jan Jaroch
Premium
1. července 2018 • 04:45

Nová SuperPetra! Jak se Kvitová dostala od neštěstí k druhé kariéře?

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud vše dobře dopadne, bude se Petra Kvitová za dva týdny touto dobou chystat k wimbledonskému finále, svému třetímu v kariéře. Pakliže letos při Roland Garros copatá slečna prohlásila, že kruh se po roce od jejího comebacku definitivně uzavřel, talíř Venus Rosewaterové by byl skutečný zlatým hřebem sportovního příběhu, na který se nezapomene. Jak se na české tenistce podepsalo přestěhování do Prahy? Jakými slogany ji motivuje trenér Vaněk, u kterého dokonce i bydlela? A pomohlo k jejímu comebacku i to, že přestala řešit svoje kila navíc?



Jako když Niki Lauda málem uhořel ve svém ferrari a stejně se pak stal ještě dvakrát mistrem světa ve formuli. Jako když se Magic Johnson přes nákazu virem HIV vrátil pod bezedné koše a dotančil s americkým Dream Teamem k olympijskému zlatu v Barceloně. 

I Kvitová si prošla údolím temna. Nejdřív se bála o holý život, pak o kariéru, potom unikajícího násilníka s keramickým nožem na zeleninu, jenž pobíhal někde tam venku.

„První měsíce po přepadení se ukrývala. Když si vzpomenu, jak těžko jsem ji přesvědčoval, aby se loni přišla podívat na finále našeho pražského turnaje, protože nechtěla chodit mezi lidi a nechtěla chodit do televize. A letos už Prahu vyhrála…“ žasne její manažer Miroslav Černošek.

Je až k neuvěření, jak se nad životem šampionky za pouhých osmnáct měsíců vyčasilo a z beznaděje je skoro idylka. Zločinec je ve vazbě a čeká na soud, tenisová hvězda se vyhrála do takové životní formy, že je momentálně jednou ze tří nejlepších hráček planety a o wimbledonský titul na milované trávě se může připravit snad jedině sama. Vše do sebe neskutečně zapadá.

Rovněž je evidentní, že se jedná u druhou kariéru české tenistky. Petra se změnila, lépe řečeno byla okolnostmi přinucena se změnit. Dospěla. Zatímco dříve jsme měli tu čest s oplácanou holkou z Fulneku, která neuměla říkat Ne a snažila se zavděčit všem, dnes před námi stojí osmadvacetiletá dáma z Prahy s vizáží modelky, jež moc dobře ví, co chce a co ne.

To však neznamená, že by byla zatrpklá nebo chladná.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud