Jan Jaroch
1. listopadu 2019 • 18:48

Železná Karolína. Masters odhaluje, jak má Plíšková tuhý kořínek

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná nemá Karolína Plíšková tak vyvinutý zabijácký instinkt, disponuje zase ale jinými přednostmi. Například velkou odolností, psychickou i fyzickou. I proto si na sklonku roku vede obvykle tak dobře při Turnaji mistryň, na který mnohé její soupeřky dorazí již bez energie či polozraněné.



Je důkazem dobré práce Azuze Simčiče, zarostlého Chorvata, bývalého atleta a poslední roky kondičního trenéra tenisových hvězd Tomáše Berdycha a Plíškové , že na konci desátého měsíce sezony zůstává sedmadvacetiletá tenistka připravená bojovat a nachází v sobě další síly.

Není náhodou, že ve dvou posledních ročnících Plíšková na Masters zdolala soupeřky, na které neumí – letos Simonu Halepovou, loni stvrdila postup do semifinále premiérovým vítězstvím proti Petře Kvitové .

Už jejich první trenérka říkala dvojčatům Plíškovým malí vojáci. Disciplinované, odolné, stále si poctivě jely to svoje. Tahle vlastnost Karolíně zůstala. Z absolutní světové špičky hraje nejvíc turnajů, přesto bývá málo vážně zraněná, o menších ranách, které si nese na kurt, nemluví. „Nehlásím každý pích jako někdo jiný. Dost zranění kousnu. Skoro nikdy nejsem úplně stoprocentní, ale nic mě neomezuje natolik, abych nehrála,“ vysvětlovala letos při US Open.

I díky své odolnosti si dává další a další šance, aby něco velkého vyhrála. Ta aktuální přichází nyní v Číně na turnaji, který víc než jiné odhaluje, jak má která hráčka tuhý kořínek.

V semifinále Turnaje mistryň se Karolína Plíšková střetne s Ashleigh Bartyovou z Austrálie
V semifinále Turnaje mistryň se Karolína Plíšková střetne s Ashleigh Bartyovou z Austrálie

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud