Jan Kukal
Premium
1. února 2022 • 16:38

Nadal vede, ale Djokovič ho překoná. Zapamatujme si Menšíka

Autor: Jan Kukal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ JANA KUKALA | Tohle Australian Open byl jeden z nejlepších grandslamů za poslední dobu. Třešničkou na dortu bylo úžasně dramatické finále Nadal-Medveděv. I když pozor, dva a půl setu mělo celkem slabou úroveň. Jenže když už měl Medveděv Nadala totálně nalomeného, ukázalo se, že je lehkoživka. On je uvolněný, mimořádný supertalent, ale najednou začal hřešit na svůj skvělý pohyb, hrál pinkačku a neútočil. Prostě moc na jistotu.



Byl to boj talentu proti makačovi a dříčovi. A pracant zvítězil. Nadal si evidentně vzpomněl na čtyři prohraná finále v Austrálii a nechtěl to tam nechat. Je prostě pracant, dříč, bojovník, srdcař. Úžasný hráč. Měl ale problémy kondičně. Bylo vidět, že nemá moc natrénováno. Ale vyšlo mu to nakonec dokonale. Medveděv vedení lehkovážně promarnil. Kdyby byl v jeho pozici Djokovič, snažil by se Nadala dorazit ve třech setech. A on ho takhle pustí zpátky do zápasu.

Ale v pátém setu mu zase nedal nic zadarmo, všechna čest. Už se nerozčiloval na rozhodčího a diváky, kteří sehráli obrovskou roli. Proti publiku nemůžete hrát, hlavně v Austrálii ne. Oni ho provokují, a když s nimi chcete bojovat, akorát si je poštvete ještě víc proti sobě. Nadalovi diváci strašně pomohli. Má hodně příznivců, ovšem takovou podporu nebude mít už asi nikde. Není moc fér, že lidi takhle pořád tlačí Nadala s Federerem, ale prostě mají rádi tradiční borce. Takhle to je a nedá se s tím podle mě moc dělat.

Boj o grandslamový rekord však bude ještě zajímavý a já si myslím, že největší šanci má pořád Djokovič. Deportace z Austrálie ho jenom vyburcuje, určitě ho to nesloží. Byl to omyl, zacházeli s ním špatně, ale on tam vůbec neměl jezdit. Výjimky z očkování by neměly být.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud