Jan Malý
17. listopadu 2016 • 14:42

Koho vytáhne Jarolím příště? Překvapivě nominovaným se daří

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Antonín Barák byl v úterý ještě rychlejší než Michael Krmenčík v pátek. Slávistický záložník potřeboval při svém reprezentačním debutu proti Dánsku jen osm minut na to, aby se povedenou a tečovanou střelou z dálky gólově prosadil. Plzeňský forvard skóroval proti Norům o tři minuty později.



Odhlédněme od diametrálně odlišné důležitosti obou utkání, zajímavé je, jak se daří hráčům, trochu překvapivě nominovaným, svou šanci drapnout. Krmenčík s Barákem vstřelili gól hned při své premiéře, k tomu lze připočíst i dalšího slávistického záložníka Jaromíra Zmrhala, jenž se proti Norům trefil při svém druhém startu za národní tým. A stejně si vedl už v přípravném utkání proti Arménii Jan Kopic, také branka v jeho druhém duelu.

Trenér Karel Jarolím se snaží najít novou optimální jedenáctku, sám by byl rád, kdyby mu osa týmu vykrystalizovala a nemusel dál mohutně zkoušet neotřelé tváře jako dosud. Na druhou stranu když se úplným nováčkům či hráčům s minimem reprezentačních zkušeností bude dařit a budou dávat góly, nechť hrají.

Ostatně v úterý se představili i další debutanti, kteří tým doplnili dokonce až v den zápasu. Záložníci Petr Mareš a Tomáš Souček se na hřišti proti Dánům objevili ve druhém poločase a Mareš mohl hned zapisovat trefu, ale míč po jeho střele těsně před brankovou čárou vykopával Simon Kjaer.

Kouč Jarolím už pomalu může přemýšlet, jakého nového úderníka povolá příště.

Česko - Dánsko: Barák debutoval a hned dal krásný gól - 1:0
Video se připravuje ...

Barák po první trefě za Česko: Být nahoře, zpychnout? To by byla smrt
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud