Jan Malý
6. června 2017 • 07:11

Překvapivý muž Souček rozhodně obstál. Ať hraje i proti Norsku

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští reprezentanti v obtížné zkoušce proti ďábelské ofenzivní síle Belgie obstáli. Sice prohráli 1:2, ale dokázali držet s favoritem krok. Jedním z pozitiv byla tak trochu specialita Karla Jarolíma. Mazaný trenér zase vytáhl překvapivého muže, který dodal národnímu týmu příslib. Záložníka Tomáše Součka.



„Vždyť mě znáte, tak vás to nemohlo překvapit,“ usmíval se trenér českého týmu Karel Jarolím, když komentoval nasazení mladého záložníka Tomáše Součka do základní sestavy proti Belgii. Dvaadvacetiletý pracant zvládl svou úlohu velmi solidně, dokonce mohl dát i dvě branky, nejprve jen lehce líznul Daridův centr a nedokázal ho usměrnit do brány, v závěru pak trefil tyč. Předvedl nadějný výkon.

Jarolím už předtím do týmu úspěšně instaloval hráče, kteří se výborně uvedli. Namátkou Michaela Krmenčíka, který dal při své premiéře branku, či Antonína Baráka a Jakuba Jankta, jež debutovali úplně stejně. Souček už měl před zápasem v Belgii jeden start za národní tým, na podzim nastoupil na pětadvacet minut v přípravě proti Dánsku, ale jeho povolání do seniorského áčka bylo trochu překvapivé. A to, že proti Belgii odehrál celý zápas, obzvlášť.

Souček: Proti Norům si musíme vzít příklad z dnešního vytváření šancí
Video se připravuje ...

Kmenový hráč Slavie ještě v první části podzimu přišel o místo v základní sestavě červenobílých, proto odešel v zimní pauze hostovat do Liberce. Tam hrál pravidelně a prospělo mu to, chytil zpět herní jistotu, rozehrál se před mistrovstvím Evropy do 21 let.

A nyní ukázal, že může být prospěšný i pro reprezentační áčko. Při absenci Davida Pavelky, úplném vypadnutí Lukáše Droppy využil nabídnuté příležitosti a přihlásil se o své místo. Zvládl prověrku s Belgií, působil sebevědomě a i díky tomu, že umí být úspěšný v osobních soubojích, by mohl platit na Nory. Měl by hrát, i když po zápase s ofenzivními ďábly už tím Jarolím tolik nepřekvapí. Ale hlavně ať se mu to vyplatí.

Jarolím: Zápas odkryl, kde bychom se měli zlepšit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud