Jan Malý
8. června 2017 • 22:00

Nevyužít Patrika Schicka by byla škoda, ať hraje a nastoupí v útoku

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patrik Schick v útoku, na podhrotu, na lavičce? Otázku, jak pro důležitý kvalifikační zápas s Norskem naloží s mladým českým klenotem, řeší reprezentační trenér Karel Jarolím. Nebo minimálně řešil. Talent z italské Sampdorie Janov by měl hrát, ideálně v útoku.



Výborná první sezona v Itálii a enormní zájem Juventusu nakládají na Patrika Schicka v reprezentaci obrovská očekávání. Skoro až nereálná. Nečekejme, že národní tým hned potáhne. Má v něm odehráno pár zápasů, stále se s ním spíš seznamuje. Ale může mu dost pomoci.

Jak Schicka využít v nesmírně důležitém kvalifikačním utkání v Norsku? Trenér Karel Jarolím ho v přípravném utkání v Belgii zkoušel nejprve na podhrotu, pak v útoku. Může začít i na lavičce. Co vybrat?

Ideální je hrot. Tam je jeho pozice, tam se cítí nejlépe, tam umí naplno rozvinout svůj um. Umí dávat góly, v zakončení si počíná chladnokrevně, suverénně. Stačí si vzpomenout na utkání v Belgii, kdekdo od něj chtěl asi víc, jenže mol dát i gól. Trefil tyčku, když pohotově švihnul z hranice vápna do míče. Chyběl kousek.

Má výbornou techniku. Navíc si ve svém prvním roce v zahraničí dokázal udělat jméno v uznávané a takticky vyspělé Serii A. Tam zamotal hlavu nejednomu zdatnému obránci. Jisté zkušenosti už nabral, prosadil se. Nevyužít ho naplno by byla škoda. Schick si šanci zaslouží. Rozhodně má předpoklady na to, aby se se vším popasoval a utkání v Norsku zvládl.

Přemýšlet o přestupu? To by mi neprospělo, řekl Schick na srazu
Video se připravuje ...
Patrik Schick: kometa ze Sampdorie, která míří na vrchol
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud