Jan Malý
20. srpna 2017 • 09:40

Uspokojení a absence bojovnosti? Nepochopitelné. V Boleslavi k tomu není důvod

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na mdlou jarní část navázala Mladá Boleslav příšerným vstupem do aktuálního ligového ročníku. Pryč je nadějný herní projev z předkol Evropské ligy, kterým se Středočeši prezentovali proti Shamrocku Rovers a také ve většině dvojutkání proti Skënderbeu Korcë. V HET lize má ambiciózní soubor z města automobilů po čtyřech kolech jeden umouněný bod a plácá se na samém dně tabulky. Situace je skoro až neuvěřitelná.  



Proč? Stačí se podívat, jak současný stav boleslavského týmu popsal jeho generální sportovní manažer a trenér Dušan Uhrin mladší po porážce 0:3 s Libercem.

„Propadli jsme v bojovnosti.“ Tím Uhrin začal své hodnocení zápasu. Za konstelace, kdy má pohárový aspirant po třech ligových kolech jediný bod a na domácím stadionu už dvě porážky, je absence elementární fotbalové vlastnosti v dalším zápase před vlastním publikem zarážející a nepochopitelná. Když něco nejde, právě bojovností a nasazením to lze zlomit. U Boleslavi se to neděje.

S tím souvisí i další postřehy Uhrina. „Asi jsou někteří hráči v Mladé Boleslavi spokojení,“ řekl kouč. „Musím říct, že Magera bojuje víc než mladší hráči,“ dodal s odkazem na zápal čtyřiatřicetiletého harcovníka.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Liberec 0:3. Výhru Slovanu řídil Graiciar
Video se připravuje ...

Nabízí se otázka, proč by měli být hráči v Mladé Boleslavi (u)spokojení. Ano, jsou ve stabilním klubu s dobrými podmínkami. Ale po fotbalové stránce určitě nemají důvod být přesycení úspěchy. Řada z nich by mohla pomýšlet na posun výš, následovat cestu, kterou jim v nedávné minulosti ukázali třeba Jiří Skalák, který z Boleslavi přestoupil přímo do anglického Brightonu, nebo Ondřej Zahustel, jenž zamířil do Sparty. Je škoda, pokud se jimi Boleslavští nenechávají inspirovat.

Kádr Mladé Boleslavi vypadá prakticky každý rok zajímavě. Tedy alespoň podle jmen. Ale zároveň mu něco chybí a momentálně je to ještě patrnější. Už během jara se hovořilo o tom, že tým má v létě projít radikálnějším řezem. Kolísavé výkony a výsledky v jarní části k nějakému kroku vybízely, vše vygradovalo strašlivým vystoupením v posledním kole loňského ročníku v Liberci, kde Boleslav hrála o účast v pohárech, jenže totálně propadla a odjížděla s nakládačkou 0:4.

Nakonec došlo jen k drobným změnám v kádru a hlavní rošáda se udála na trenérském postu. Nyní se ukazuje, že mužstvo by určité provzdušení asi potřebovalo.

Protože Středočeši působí tak trochu jako mrtvý tým. Chybí lídr. Tým upadá do letargie. Potenciál v Boleslavi je, zároveň však evidentně není jednoduché ho rozproudit a uvést k životu.

Fotbalisté Liberce v Mladé Boleslavi jasně vládli
Fotbalisté Liberce v Mladé Boleslavi jasně vládli

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud