Jan Malý
14. září 2017 • 23:44

Šilhavému se hlava před derby nezamotala. Tlačí jen Sobol

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Laštůvka, Jan Bořil, Michael Ngadeu, Ruslan Rotaň, Josef Hušbauer, Milan Škoda, Mick van Buren. Takové složení měla lavička náhradníků Slavie pro čtvrteční vstupní duel do základní skupiny Evropské ligy proti Maccabi Tel Aviv. Trenér Jaroslav Šilhavý udělal tento zdánlivě riskantní krok z pragmatických důvodů. Obvyklé členy základní jedenáctky chtěl mít čerstvé pro nedělní šlágr se Spartou. Strategie mu vyšla. 



Vyšla především proto, že červenobílí porazili Maccabi 1:0. Dobře odstartovali do Evropské ligy a podpořili svůj cíl, kterým je postup do její vyřazovací fáze. Před derby se Spartou si „sešívaní“ zároveň vytvořili tvůrčí atmosféru. Nebude se řešit, jestli a co mohlo být proti izraelskému soupeři jinak. Slavia potřebovala výhru, které dosáhla.

Trenéru Šilhavému zároveň nevyvstala před derby velká dilemata pro skládání sestavy. Nebyla to drtivá výhra po skvostném výkonu, po němž by kouč škrtal hráče s těžkým srdcem na nedělní duel. „Nemám zamotanou hlavu,“ přiznal koneckonců sám zkušený trenér.

Jedno jméno se mu však do hlavy možná přeci jen zavrtalo. Eduard Sobol. Mladý ukrajinský obránce zvládl utkání proti Maccabi velmi dobře, asistoval u jediné branky Tomáše Necida , působil čile, byl aktivní. Je nasnadě, že na jednom kraji obrany v derby bude hrát Bořil. Variantou nyní je, že by hrál napravo a nalevo dostal šanci Sobol.

Šilhavý chválil Necida a vyhlíží derby. Bude to těžký zápas, hlásí
Video se připravuje ...

Proti Maccabi potěšil i Simon Deli. Stoper z Pobřeží slonoviny se vrátil do hry po měsíci a nic neztratil ze své suverenity. Podal spolehlivý výkon. Jeho zařazení proti Spartě by nebylo překvapením, otázkou jen je, jestli je po zranění schopen odehrát dva náročné zápasy během čtyř dnů.

Ofenzivní hráči na své konkurenty tolik nezatlačili. Ano, Necid dal ve svém druhém startu po návratu do mateřského klubu vítězný gól, což je velmi cenné a povzbuzující. Ale těžko to bude stačit na to, aby vytlačil ze sestavy pro derby kapitána Milana Škodu . Zvlášť když některé další situace nevyřešil dobře. A není moc pravděpodobné, že by Šilhavý proti Spartě vyrukoval se dvěma typologicky velice podobnými útočníky.

Dá se tak předpokládat, že Škoda a spol. se v derby z lavičky přesunou zpět na hřiště. Je možná otázkou, zda nastoupí Van Buren. Všichni ostatní by ale hrát měli.

Góly

Domácí: 12. Necid

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kovář – Frydrych, Jugas, Deli, Sobol – Souček, Hromada (80. Ngadeu) – Sýkora (63. Hušbauer), Stoch, Zmrhal (C) (66. Van Buren) – Necid.

Hosté: P. Rajković – Yeini (C), Ben Chaim I, Babin (72. Avraham Rikan), Davidzada – T.-S. Sušić, Filipenka (66. Blackman), Battocchio – Atar, Kjartansson, Miha (80. Atzili).

Náhradníci

Domácí: Laštůvka, Hušbauer, Ngadeu, Van Buren, Bořil, Škoda, Rotaň

Hosté: Daniel, Shpungin, Atzili, Itzhaki, Blackman, Tibi, Rikan

Karty

Domácí: Stoch

Hosté: Babin, Yeini

Rozhodčí

Schörgenhofer, Gutschi, Riedel (všichni Rakousko)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

13 035 diváků


Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Villarreal 6 3 2 1 10:6 11
2. Astana 6 3 1 2 10:7 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:6 8
4. M. Tel-Aviv 6 1 1 4 1:8 4

GALERIE | Slavia vstoupila do Evropské ligy výhrou nad Maccabi

Eduard Sobol byl v hlavičkovém souboji výš než protihráč Kjarnasson
Eduard Sobol byl v hlavičkovém souboji výš než protihráč Kjarnasson

Jsem jak boxer! Rok čekám než se postavím do brány, smál se Kovář
Video se připravuje ...

Necid byl poprvé v základu a rozhodl zápas. Lépe to dopadnout nemohlo, hlásil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud