Jan Malý
27. června 2018 • 23:04

A příště se Saném... Německo by se o světlou budoucnost bát nemělo

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vystoupení Německa na mistrovství světa v Rusku je velkým zklamáním. Ani v jednom zápase neměl člověk pocit, že vidí tým, který by měl atakovat světové zlato. Němci měli obrovské potíže při zachytávání brejků soupeře, působili unaveně, obrana byla nejistá, v útoku chyběla myšlenka, pryč byla jejich pověstná zarputilost. Kvůli všem těmto důvodům je jejich předčasný konec logický a zasloužený. Německo jako by uvízlo v přesvědčení, že je neporazitelné a že herní neduhy, které mužstvo dlouhodobě provázely, se samy vyřeší. 



Neúspěchu nahrávala i překvapivě napjatá atmosféra před šampionátem, především pak veřejné lynčování dvojice Mesut Özil, Ilkay Gündogan za vřelé setkání s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem. Šampionát to Němcům neprohrálo, ale vůbec jim to nepomohlo.

Německý tým trochu připomíná Španěly z posledního mistrovství světa v roce 2014. Mužstvo kolem Xaviho a Andrése Iniesty po velkých úspěších totálně propadlo a potřebovalo občerstvit.

Němci vykazují stabilně vysokou výkonnost, vždyť za vlády současného trenéra Joachima Löwa došli na každém velkém turnaji (EURO a mistrovství světa) vždy minimálně do semifinále. Samozřejmě nejtřpytivějším úspěchem je titul světových šampionů z roku 2014 a právě na hráčích, kteří se o něj zasloužili, Löw dál staví.

Nenastal čas na důkladnou inventuru kádru a jeho osvěžení? Je to možné. Mladí, draví, rychlí a po úspěchu hladoví hráči mohou Německu pomoct zpět na vrchol. Jsou k dispozici. Na šampionátu se i při malém prostoru solidně prezentoval Julian Brandt, jednou z hlavních tváří německého výběru by se pak do budoucna měl stát Leroy Sané.

Fofrník, jehož opomenutí v současném kádru se celosvětově hojně diskutovalo, bude mít šanci ukázat, co v něm vězí. Německo by se ale o budoucnost nemělo bát.

Góly

Domácí: 90+2. Kim Jong-kwon, 90+6. Son Hung-min

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čche Hjon-u – I Jong, Jun Jong-Sun, Kim Jong-kwon, Hong-čchol – I Če-song, Čong U-jong, Čang Hjon-su, Mun Son-min (69. Ču Se-čong) – Ku Ja-Čeol (56. Hwang Hi-čchan, 79. Ko Jo-han), Son Hung-min (C).

Hosté: Neuer (C) – Kimmich, Hummels, Süle, Hector (78. Brandt) – S. Khedira (58. Mario Gómez), Kroos – Goretzka (63. T. Müller), Özil, Reus – Werner.

Náhradníci

Domácí: Kim Sung-kju, Čong Song-hjon, O Pak-suk, Pak Ču-ho, Ču Se-čong, Kim Šin-uk, I Sung-u, Hwang Hi-čchan, Kim Min-u, Ki Song-jung, Kim Čin-Hjon, Ko Jo-han

Hosté: Plattenhardt, Ginter, Draxler, Trapp, Müller, Rüdiger, Rudy, Brandt, ter Stegen, Gündoğan, Gómez

Karty

Domácí: Čong U-jong, I Če-song, Mun Son-min, Son Hung-min

Rozhodčí

Geiger (USA) – Fletcher (CAN), Anderson (USA)

Stadion

Kazaň Arena (Kazaň)

Návštěva

41835 diváků

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Švédsko 3 2 0 1 5:2 6
2. Mexiko 3 2 0 1 3:4 6
3. Již. Korea 3 1 0 2 3:3 3
4. Německo 3 1 0 2 2:4 3

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud