27. června 2018 • 19:19

Domů se staženým ocasem! Němci řeší výbuch, Lineker opravil definici

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šok, senzace i konec starých pořádků. Fotbalový svět reaguje na nečekaný konec Německa v základní skupině mistrovství světa v Rusku, kde obhájci titulu vyhořeli a obsadili poslední místo. Německý deník Bild své hráče nešetří a přiznává, že si nic lepšího nezasloužili. Bývalý fotbalista Gary Lineker už pozměnil svou slavnou hlášku o tom, že fotbal je jednoduchá hra, kterou vždy vyhrají Němci, zatímco další naráží na neúspěšná válečná tažení na území dnešního Ruska.



Nese odpovědnost trenér Joachim Löw? Doplatili Němci na to, že nechali doma Leroye Saného? Proč obhájce titulu končí na světovém šampionátu poprvé v historii už v základní skupině? V Německu mají pro nejbližší týdny, co řešit. Jejich středeční porážka 0:2 s Jižní Koreou definitivně rozhodla o tom, že titul neobhájí a letí domů.

„Světový šampion je venku. Německo po dalším slabém výkonu končí ve skupině a opouští Rusko se staženým ocasem,“ píše německý deník Bild. Vzápětí však dodává, že zaslouženě: „Jsme venku! Nic lepšího jsme si ale nezasloužili,“ stojí na oficiálním kanále Bildu.

Bývalý anglický fotbalista a expert BBC Gary Lineker pohotově zareagoval. „Fotbal je jednoduchá hra. Dvaadvacet hráčů se 90 minut honí za míčem a už neplatí, že nakonec vždy vyhrají Němci. Předchozí verze je minulostí,“ poznamenal ke své slavné "definici" fotbalu.

Ruský novinář Slava Malamud pak zabrouzdal do historie, když dal vzpomenout na neúspěšné válečné tažení Německa do Sovětského svazu: „Němci táhnou do Ruska. To nedopadne dobře.“

Tentokrát Německo ztroskotalo na fotbalovém hřišti a stalo se čtvrtým obhájcem titulu, který na dalším turnaji skončil už ve skupině. V roce 2002 pohořeli Francouzi, o osm let později neuspěli Italové a na posledním turnaji v Brazílii se už v základní skupině loučilo Španělsko.

Kritici na sebe nenechali dlouho čekat. „Vinu nese Joachim Löw za to, jak tým postavil. Nebyla v něm žádná rovnováha. Myslím si, že Jižní Koreu podcenili a nemělo smysl vracet do hry Khediru s Özilem,“ kritizuje fotbalový expert Archie Rhind-Tutt z BBC.

Mario Gomez se drží za hlavu v zápase s Jižní Koreou
Mario Gomez se drží za hlavu v zápase s Jižní Koreou

Výkon Německa zhodnotil také útočník Didier Drogba. „Jaký den, takový zápas. Obhájce je mimo, ale vzhledem k jejich výkonu to není překvapující. Po pozdním gólu proti Švédsku si mysleli, že jsou zpátky, ale dnes podali další špatný výkon. Nezasloužili si postoupit,“ nešetřil kritikou útočník Phoenixu.

Bývalý anglický záložník Jermaine Jenas tuší, že v německém táboře není něco v pořádku. „Není to Německo, které známe, očekávám velké změny.“ V Anglii už navíc stihli upozornit na zajímavou historický poznatek. „Anglie došla dál než Německo naposledy na mistrovství světa v roce 1966 a tehdy jsme ho vyhráli,“ píše slavný anglický esport hráč FIFA s přezdívkou Tass.

Góly

Domácí: 90+2. Kim Jong-kwon, 90+6. Son Hung-min

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čche Hjon-u – I Jong, Jun Jong-Sun, Kim Jong-kwon, Hong-čchol – I Če-song, Čong U-jong, Čang Hjon-su, Mun Son-min (69. Ču Se-čong) – Ku Ja-Čeol (56. Hwang Hi-čchan, 79. Ko Jo-han), Son Hung-min (C).

Hosté: Neuer (C) – Kimmich, Hummels, Süle, Hector (78. Brandt) – S. Khedira (58. Mario Gómez), Kroos – Goretzka (63. T. Müller), Özil, Reus – Werner.

Náhradníci

Domácí: Kim Sung-kju, Čong Song-hjon, O Pak-suk, Pak Ču-ho, Ču Se-čong, Kim Šin-uk, I Sung-u, Hwang Hi-čchan, Kim Min-u, Ki Song-jung, Kim Čin-Hjon, Ko Jo-han

Hosté: Plattenhardt, Ginter, Draxler, Trapp, Müller, Rüdiger, Rudy, Brandt, ter Stegen, Gündoğan, Gómez

Karty

Domácí: Čong U-jong, I Če-song, Mun Son-min, Son Hung-min

Rozhodčí

Geiger (USA) – Fletcher (CAN), Anderson (USA)

Stadion

Kazaň Arena (Kazaň)

Návštěva

41835 diváků


Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Švédsko 3 2 0 1 5:2 6
2. Mexiko 3 2 0 1 3:4 6
3. Již. Korea 3 1 0 2 3:3 3
4. Německo 3 1 0 2 2:4 3

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud