Jan Malý
4. listopadu 2018 • 20:58

Většina slávistů v derby spadla do šedého průměru, remíza je maximum

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia měla v derby na Spartě potvrdit dobrou formu, pohodu, herní sebevědomí. Nepovedlo se jí to. Místo toho se na hřišti hledala a remíza 2:2 je pro ni po výkonu, který předvedla, maximem možného, byť se samozřejmě mohlo stát, že by za nerozhodného stavu vstřelila vítěznou branku. Ale lepší byla Sparta.



V takovém zápase je třeba se vytáhnout, většina slávistů ale spadla do šedého průměru, někteří i pod něj. Čest výjimkám, jakými byli Tomáš Souček nebo Peter Olayinka, ti derby zvládli solidně.

Co ostatní? Ibrahim Traoré jako by význam utkání nepochopil, vůbec se do něj nedostal. Michael Ngadeu hrál v posledních duelech s fantastickou jistotou, v neděli ji neměl. Kde byla parádní fazona Miroslava Stocha? Určitě ne na Letné. A dalo by se pokračovat.

Červenobílí se nemohli dlouho dostat do tempa, kazili. Ano, dali první gól a mohli přidat vzápětí i druhou trefu, Olayinka trefil tyčku. Ale ani tuhle pasáž, kdy evidentně třímali utkání v rukách, slávisté nevyužili. Naopak brzy na to dostali dva góly a museli mobilizovat síly na vyrovnání. Trestuhodné zaváhání.

Jistě, stane se, že tým předvede špatný výkon. „Sešívané“ to potkalo v pro ně tolik prestižním souboji, ale úplně smutnit nemusí. Neprohráli, před úhlavním rivalem udrželi náskok sedmi bodů a s Plzní jsou v čele tabulky v trháku.

Pořád platí, že tým trenéra Jindřicha Trpišovského je velice dobrý, je dál hlavním favoritem na titul a může se pokusit něco dokázat v Evropě. Derby Slavii ale opravdu nesedlo.

SESTŘIH: Sparta - Slavia 2:2. Další drama na Letné, sešívaní v derby popáté neprohráli
Video se připravuje ...

Trpišovského zklamala úroveň derby. Šlágr nezvládl ani Traoré
Video se připravuje ...

Slavia udeřila dvakrát po rohu. Překvapení, vždyť má Sparta dost vysokých hráčů, divil se Souček
Video se připravuje ...

Chyběl tomu třetí gól, litoval Ščasný. Jaký byl přínos Kangy?
Chyběl tomu třetí gól, litoval Ščasný. Jaký byl přínos Kangy?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud