Jan Malý
9. prosince 2018 • 09:07

Slavia v dřívější roli Sparty? V Edenu teď dominuje

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když přijede český soupeř do Edenu, má to opravdu těžké. Na Slavii ho čeká bouřlivé prostředí a sebevědomý tým, který má kvalitu, ví přesně, co chce hrát, a je ve formě. Tuzemská konkurence téhle kombinaci jen těžko vzdoruje a často působí, že je od začátku smířená s porážkou. Jako naposledy Mladá Boleslav, která sice prohrála jen o gól 2:3, ale červenobílí značnou část zápasu jasně dominovali.



Před nějakou dobou se říkalo, že soupeři Sparty prohrávají už v Průhonicích na cestě do Prahy. Teď může podobné pořekadlo začít pasovat na Slavii, když to sparťanské už neplatí. Samozřejmě, takovou auru je potřeba budovat delší dobu než jeden podzim, ale v Edenu se teď českým soupeřům hraje opravdu těžce.

Slavia ve většině domácích ligových zápasů v této sezoně směřovala od začátku k vítězství. Hrála tak dominantně, že bylo brzy zřejmé, že tři body urve. Nevyhnula se výpadkům, jakým byla porážka s Jabloncem, nebo proti Bohemians zrovna nezářila, ale jiné soupeře před vlastním publikem rozcupovala. A to i například mistrovskou Plzeň.

I proti Mladé Boleslavi mířila Slavia od úvodu za výhrou. Hrála dobře. Byla agresivní, sebevědomá, rychlá. Měla šance, hezky kombinovala. Jistě, závěr utkání neodehráli červenobílí s grácií a měli ho zvládnout lépe. Ale vyhráli zcela po zásluze po přesvědčivém výkonu. Jako ve většině domácích duelů na podzim.

Slavia - Mladá Boleslav: Komličenko skvostně zakončil svůj únik, 3:1
Video se připravuje ...

Slavia - Mladá Boleslav: Zase video! Sudí po konzultaci přisoudil penaltu Boleslavi
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Slavia - Mladá Boleslav: Komličenko z penalty posílá Koláře na druhou stranu, 3:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud