Jan Malý
24. května 2019 • 22:31

V Boleslavi šlo o Evropu. Konečně měla nadstavba nějaké grády

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dosud mi připadala nadstavbová část taková mdlá. Hlavně skupina o titul neměla takový šmrnc, jaký se očekával. Ale odveta Mladé Boleslavi se Zlínem, kdy si domácí nakonec došli pro postup do zápasu o druhé předkolo Evropské ligy, náboj, napětí a emoce v žádném případě nepostrádala.



Nadstavbová část? Zatím rozpaky. Charakterizuje ji nevalný zájem diváků. I když se hrálo o důležitá místa a lidé celou sezonu věděli, co přijde a že tohle má být její vrchol, stadiony natěšenými fanoušky rozhodně nepřetékaly.

Navíc se Slavií jako mistrem se všeobecně počítalo prakticky celou dobu, a to i přes její zaškobrtnutí v Liberci, kdy se její náskok před Plzní smrsknul na dva body. A když ne celou dobu, tak po výhře nad Plzní určitě.

Dvojutkání Mladé Boleslavi s Teplicemi v prostřední skupině sice vyvolalo pozdvižení a emoce, ale ne svou dramatičností, ale ostudným představením Teplic a jejich popravou 0:8 na Stínadlech.

V pátek měla nadstavba v Boleslavi konečně nějaké grády. Utkání mělo perfektní zápletku, motivace v podobě možné účasti ve druhém předkole Evropské ligy byla cítit stejně jako to, že pro druhý tým sezona skončí.

Středočeši honili ztrátu z prvního utkání, šli maximálně urputně za postupem. I jindy chladní a kritičtí diváci v Boleslavi roztáli a hnali své mužstvo vpřed. Pořád byli drženi v napětí, odnášeli si silný zážitek.

Takhle má nadstavba vypadat.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Zlín 3:0. Středočeši dál sní o Evropě. Ševci v odvetě neměli nárok
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Zlín: Šťastný odraz vybídl ke skórování Přikryla a ten se nemýlil, 2:0
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Zlín: Penaltu s přehledem proměnil Komličenko, 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud