Jan Malý
11. prosince 2019 • 08:07

Slavia má bič číslo dva. Příště se v Lize mistrů bude čekat víc

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia má za sebou účinkování v Lize mistrů. Udělala dojem. Výsledkově sice strádala a tvrdě platila za bídnou koncovku, rozlučkové utkání v Dortmundu, v němž si červenobílí vytvořili několik vynikajících příležitostí, budiž důkazem. Ale svou hrou minimálně potěšila. A dala si tím další nemalý závazek.



Parta vedená trenérem Jindřichem Trpišovským evropským kolosům statečně vzdorovala, šla na ně s odvahou a aktivitou a za svou nebojácnost, nasazení, enormní běžecké schopnosti a koneckonců i kvalitu získávala kredit. Asi málokdo čekal, že se Interu Milán, Barceloně a Dortmundu takhle vyrovnaně postaví.

Někdy mohla její hra na maximální riziko působit až moc divoce a dostávala se kvůli ní i do potíží v defenzivě. Zároveň si ale díky tomuto kurážnému přístupu vypracovávala šance a slavné týmy nepříjemně štípala.

Tím vším na sebe Slavia zároveň navalila nová očekávání, která bude v příští sezoně obhajovat. Napoprvé tuhle situaci zvládla, po jarním epochálním tažení do čtvrtfinále Evropské ligy stála před výzvou dostat se do Ligy mistrů. Prošla do ní a v ní se dobře předvedla. V létě před ní bude nový level. Nejen se do milionářské soutěže prokousat, ale obstát v ní ještě lépe než teď.

Teď se nuzný bodový zisk, byť v brutální konkurenci, dá vzít a díky působivým výkonům i přejít. Ale příště se bude čekat víc. Na druhou stranu se zdá, že kouč Trpišovský je na tuhle výzvu připraven.

SESTŘIH LM: Dortmund - Slavia 2:1. Domácí slaví, sešívané deptal gólman Bürki
Video se připravuje ...

Domácí bránili náskok v deseti, do sprch musel po druhé žluté karte Julian Weigl
Domácí bránili náskok v deseti, do sprch musel po druhé žluté karte Julian Weigl

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud