Jan Malý
28. ledna 2020 • 09:45

Nabídkou z Anglie by bylo troufalé pohrdat, Souček si šanci odpracoval

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

West Ham touží po záložníkovi Tomáši Součkovi, i jemu se přesun na tradiční adresu anglického fotbalu zamlouvá. Slavia rovněž souhlasí. Pokud tedy nenastane nečekaný zvrat, nejlepší hráč FORTUNA:LIGY si brzy vyzkouší slovutnou Premier League, mnohými považovanou za nejlepší soutěž světa.



Je to dobrá volba. Nabídkou z Anglie by bylo troufalé pohrdat. Čeští hráči v poli se sice v náročné anglické lize dlouhá léta neprosazují, ovšem Souček by měl být na ostrovní jízdu připraven. Má vytrvalost, sílu v soubojích, skvělé čtení hry a předvídavost, vhodnou figuru. Na podzim obstál na nejvyšším levelu – v Lize mistrů proti Barceloně, Dortmundu a Interu Milán. To vše jsou dobré předpoklady. Ty vylepšuje i tím, že se v poslední době opřel do studia angličtiny.

Ano, pro hráče je vždy lepší přestupovat v letní pauze, kdy má víc času si zvyknout na nový tým a herní systém. Čtyřiadvacetiletý záložník naskočí rovnou do rozjeté soutěže a hned se dostane pod úplně jiný tlak než v Česku. West Ham se tvrdě řeže o setrvání mezi elitou, bere každý bod. Ovšem Souček nabral za poslední dobu ve Slavii velké sebevědomí, na hřišti nepanikařil za žádných okolností. I když udělal chybu, nepoznamenala ho a dál působil sebejistě, nebál se hrát. To může v Anglii prodat.

Navíc West Ham nehodlá ve své aktuální situaci kupovat hráče do počtu. V zimě se chtěl posílit o borce, který mu může okamžitě pomoct. A tím by měl být právě Souček. To znamená, že by měl dostat minimálně zpočátku důvěru. West Ham snad ví, proč po něm touží.

Pokud v téhle zkoušce obstojí, může z toho vytěžit on sám i reprezentace. Před mistrovstvím Evropy mu dají mnohem lepší průpravu vypjaté bitvy v kulisách opěvované soutěže než sprint se Slavií za českým titulem.

Vše záleží na Součkovi. Otevírá se před ním šance, kterou si tvrdě odpracoval a zasloužil si ji. Sluší se popřát: Good luck!

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Trpišovský: Součkův přestup? Tomáš se směje víc než dřív. Chválil Oscara
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia - Ústí nad Labem 0:1. Mistr senzačně padl, hráli Oscar i Hellebrand
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud