Jan Malý
16. února 2020 • 21:48

Slavia poprvé prohrála. To je normální, její výkon v Ďolíčku ale ne

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia utržila v lize první porážku v této sezoně, na Bohemians padla 0:1. Dalo se čekat, že taková ztráta někdy přijde. To je normální. Normální ale nebyl výkon dosavadního českého hegemona. Ten byl skoro apokalyptický. Ano, Slavia započala nové období a určitou přestavbu kádru, to může její vystoupení ve vršovickém derby omluvit ale jen částečně.



Od party trenéra Jindřicha Trpišovského jste zvyklí na představení s určitými parametry, s energií, zápalem, kvalitou, slušnou kombinací. Nic z toho Slavia na Bohemians nepředvedla. V Ďolíčku se domácím přizpůsobila stylem nakopávání „bum, prásk“ (částečně asi i kvůli stavu hřiště) a zaslouženě odjíždí o dvě tramvajové zastávky dál poražena.

Svěžest, lehkost a důvtip z podzimu Slavii proti Bohemians chyběly. Složitě se dostávala do šancí, tu opravdu jedinou měl až v samém závěru Petar Musa, jehož bravurně vychytal Patrik Lé Giang. Slávisté někdy skoro až komicky ztráceli míče.

Slavia má v současné chvíli především tři místa v sestavě, kde hledá optimální řešení. Pozici druhého stopera vedle Ondřeje Kúdely, díru ve středu zálohy po odchodu Tomáše Součka a post útočníka. V Ďolíčku nastoupili na těchto místech Michal Frydrych, Lukáš Provod a Musa. Ani jeden nepřesvědčil, hledání bude pokračovat dál.

Největší hájení a důvěru do budoucna si zaslouží Musa, jenž byl na špici ofenzivy docela odříznutý. Provod zase potřebuje logicky víc času, aby se s novou rolí sžil, když je hlavně hráčem na křídlo.

Samozřejmě, za jeden špatný zápas nelze tým, který dosud válcoval ligu, popravovat. Zvlášť po poměrně divoké zimní pauze. Na jaře mají mít „sešívaní“ dost prostoru, aby se co nejlépe připravili na další sezonu, nechť ho v relativním klidu využijí. Všichni s problémy počítají.

Varováním výkon proti „klokanům“ ale je. Na druhou stranu nepochybuju o tom, že příště doma s Opavou „sešívaní“ zase pošlapou.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Bohemians - Slavia 1:0. Neporazitelnost sešívaných skončila! Rozhodl Vodháněl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud