Jan Malý
13. září 2020 • 09:22

Hovorku chyba nesrazí, má důvěru. Na Ligu mistrů bude připraven

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pardubice proti Slavii trpělivě bránily a čekaly na chybu favorita. Dočkaly se. Brankář „sešívaných“ Ondřej Kolář přihrál v 38. minutě stoperu Davidu Hovorkovi, jemuž míč uskočil. Pardubický záložník Emil Tischler se ho díky své agresivitě zmocnil, pelášil sám na Koláře, kterého prostřelil. Červenobílým vyvstal problém, který pak dokázali jen částečně zahladit, proti nováčkovi uklohnili remízu 1:1.



Slávistický trenér Jindřich Trpišovský se Hovorky po utkání zastal. Zaváhání viděl spíš v jeho spoluhráčích. „Myslím, že to je hlavně chyba hráčů okolo něj. Na stopery byl velký tlak, nechodili jsme si dobře pro míče ze záložní řady. I v téhle situaci mu jeden hráč utekl místo toho, aby si odskočil pro balon. Z toho vyplynula ta chyba, která byla technická,“ rozebral Trpišovský inkriminovaný moment.

Asi není úplně nezbytné hledat, kdo udělal největší chybu. Kdyby Hovorka balon dobře zpracoval, mohl ho minimálně bezpečně vrátit zpátky Kolářovi. Ovšem řízný stoper se do podobných potíží dostal v průběhu zápasu už dříve. Ve 20. minutě si sám zavařil, balon si předkopl, soupeře fauloval a dostal žlutou kartu. Nepůsobil v těchto situacích jistě a takovéto lapsusy se mohou v blížícím se play off Ligy mistrů šeredně vymstít. 

Ovšem věřím, že Hovorka bude na klíčové dvojutkání slávistického podzimu proti vítězi zápasu mezi Midtjyllandem a Young Boys Bernem připraven. Proč? Protože má důvěru trenéra Trpišovského. Protože zůstává sebevědomý a nebojí se hrát za jakýchkoliv okolností. Protože se umí vyhecovat. To, jak dobře je schopen zahrát, viděli všichni před rokem v nejvybranější evropské společnosti například proti Interu Milán nebo Barceloně.

I v zápase proti Pardubicím z něj čišely nabuzení a emoce. Ty z něj vytryskly po jednom perfektním a úspěšném obranném zákroku v první půli, kdy si pěkně oslavně zařval směrem k hlavní tribuně. Je lídrem, jenž je na hřišti cítit. Trpišovský se opírá i o jeho rozehrávku.

Slávistický kouč má na postu stopera pestrý výběr (šest hráčů). Ale na důležité zápasy připravuje Hovorku, který se rozehrává po těžkém zranění kolena. Logicky. Změna nemá smysl. Hovorka je na hřišti třeba, chyby proti Pardubicím ho nesrazí.

SESTŘIH: Pardubice - Slavia 1:1. Nováček po heroickém výkonu obral mistra!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Neplatícím uživatelům se videa zpřístupní následující den.

Pardubická děkovačka po nečekané remíze se Slavií
Pardubická děkovačka po nečekané remíze se Slavií

Coufal o výkonu a nečekané ztrátě: Hrozně málo od nás všech
Video se připravuje ...

Trpišovský: Neměli jsme dobrý přístup, zápas si udělali zbytečně těžký
Video se připravuje ...

Pardubický střelec Tischler: Počkal jsem na pohyb Koláře, vyšlo to hezky
Video se připravuje ...

 

 

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud