Jan Podroužek
26. února 2014 • 11:05

Moyes nesmí mít zbrklý soud, ačkoliv půjde o největší fiasko United

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každého jitra z toho přístavu vyplují bárky a lodě do moří, a slunce kulaté jak míč... Stop. Chladilovy Děti z Pirea natřískaly Manchesteru United a nutno říct, že překvapivé jejich vítězství nebylo. Alespoň pro mě ne a nedivil bych se, kdyby ani pro vás, čtenáře a diváky. Do Moyesovy party už si dnes kopne snad skutečně každý.



Křečovitá snaha hostů znamenala jediné, ale nicotné, vítězství. Držení míče měli lepší United (55%) než Olympiakos (45%). Dnes už každý dávno ví, že tohle vám zápas nevyhraje.

Zajímavý na včerejším utkání je fakt, že obě branky Řeků padly z toho samého místa. Po střele ze středu hřiště zhruba z dvaceti metrů. A kde v tu chvíli byli Cleverley nebo Carrick? Stopeři Ferdinand s Vidičem se zbytečně neunavovali vystupováním při prvním gólu, a když už ano, nechal se při druhé facce srbský obránce obejít tak letmo...

Výkony Manchesteru jsou k smíchu. Jeho celková situace k pláči. Vina leží na hráčích a taky na trenérovi Davidu Moyesovi, zodpovědnost padá především na koučovu mozkovnu.

Na začátku prosince jsem tvrdil, že tahle sezona je pro United ztracená z ligového pohledu. Teď si troufnu tvrdit, že přišli i o záchrannou brzdu Ligu mistrů. Olympiakos totiž ukázal, že je lepším týmem. A Moyesovi a spol. už nic nepomůže. Půjde o fiasko, jaké na Old Trafford dlouho nezažili.

Taky jsem ale tvrdil, že oddělat Moyese by bylo příliš jednoduché. A na Manchester ostudné. Klub s nesmrtelnou stopou Matta Busbyho a Alexe Fergusona přece nevyndá kouče po deseti měsících.

Padesátiletý Skot nesmí mít při první zpackané sezoně v novém působišti zbrklý soud, ač je trpělivost fanoušků dávno vyčerpaná. Když totiž získá zbytek prostoru, má prostředky i schopnosti (ano, ty taky), aby Manchester od léta zase vrátil tam, kam patří.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud