Jan Podroužek
7. ledna 2016 • 19:20

Slavia je nadšená, sebevědomá, ale bacha, aby taky nebyla Jablonec…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To nadšení, euforie, sebevědomí, víra, že to prostě dopadne… Dá se na to skoro sáhnout. Fakt síla. Na dnešní tiskové konferenci pražské Slavie tohle všechno pulzovalo celým sálem. Ještě líp, celým Edenem. Do toho uvedení nových posil, prohlášení o dalších příchozích hráčích, ještě slova Jaroslava Tvrdíka, jimiž opakoval, že ambice jsou velké, nicméně pořád zůstává u původního plánu dvou až tří let. Jenže…



Takhle, vsadím se, že jenom těžko najdu slávistu, který by té „nádheře“ nepodlehl. A když člověk ví, co fandové vršovického klubu museli nějakých pět let snášet, tu dobrou náladu jim prostě musí přát.

Ale vstřícné, velkorysé, nadšené a ambiciózní chování Slavie je pouze úplný začátek všeho. Tedy, jestli je to vůbec začátek něčeho…

Že se klub zbavuje kostlivců, detoxikuje se od minulých režimů, které vládly v Edenu, to je zřejmé a je to první předpoklad pro úspěch. Zároveň štědře investuje a bohatne na partnerských smlouvách. Taky fajn.

A pak tu je další krok, fáze posilování kádru prvního týmu. Hušbauer , Linhart, Barák, Bořil, Mešanovič, Pavlenka… Pěkně to v kabině naskakuje, sliby se plní. Jenom mi to něco lehce připomíná.

Přesně před rokem, v zimě, taky začal jeden velice nadšený projekt. Miroslav Pelta začal zostra utrácet a do svého Jablonce vodil jednoho fotbalistu se slušným potenciálem za druhým. Rostlo něco, čemu se vznešeně říkalo Galácticos. A teď byl povolán Ivan Horník , aby to krapet srovnal.

Mužstvo bez vnitřní síly, asi taky bez soudržnosti, bez toho, kdy se v partě hráči sotva znali, muselo hrabat jako celek a zhodnocovat investice. Jenže body nikde, Jablonec před sebou v lize hrne sedm týmů.

To srovnání je vtipné taky proto, že se teď skrz osoby právě Horníka a slávistického spolumajitele Jiřího Šimáně dohadují, jestli v tom ve Vršovicích tedy mají zmatek, nebo ne…

Jsou ve Slavii při mohutném posilování opatrnější? Nebo líp řečeno šťastnější? Mají přes kratší zimu dostatek času, aby v půlce února mohli nakopnout motor a dobýt vytyčené evropské poháry v sehraném tempu?

To první nevím, to druhé určitě ne. Všechno půjde přes leden a první polovinu února v děsném kvaltu, pro takhle nakynutý kádr bude záhul, aby šlapal a už musel splnit první cíl. A to ještě pořád zní v pozitivním tónu, že v horizontu dvou tří let už bude všechno hezky usazené…

Slavia odhalila nové posily. Za rok chce bojovat o titul
Video se připravuje ...

Hušbauer: Rád hraju o první místo, Slavia mi to může nabídnout
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud