Jan Podroužek
2. prosince 2017 • 19:50

Trpišovský a Jílek si složili poklony. Patří jim oběma díky bojům s limity a diagnostice

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Chtěl bych v první řadě vyseknout poklonu Sigmě za skvělou práci na podzim. Bylo to pro nás hodně těžké a klobouk dolů před soupeřem. Postoupili z druhé ligy a moderním projevem se tohle sympatické mužstvo dostalo až na špičku první ligy. Takže gratulace do Olomouce.“ Takhle začal svou tiskovku Jindřich Trpišovský chvíli po výhře nad výběrem Václava Jílka 1:0.



Teď dáme prostor druhé straně.

„Bylo to zasloužené vítězství Liberce, hlavně do toho gólu to bylo určitě lepší mužstvo, které nás předčilo v základním nastavení, tedy v agresivitě, nasazení, obětavosti a vůbec v přístupu k utkání,“ řekl Jílek.

Takhle uctivě se k sobě chovali po vzájemném utkání dva pánové, kteří právem patří ke vzorům v české lize. Stali se díky své práci inspirací, a ne nadarmo jsou oba uznávání i bohatými špičkovými českými kluby.

Mají přitom obrovské limity. Finanční. Nemůžou si zdaleka koupit koho chtějí, to ani náhodou. Svoje přestupy musí respektovat ve své syrovosti, tedy v tom, že hotového hráče, který by mohl okamžitě zvednout celkovou výkonnost a sílu mužstva, nedostanou. Takové si rozeberou Sparta, Slavia, nebo Viktoria Plzeň.

Existuje ale jiná cesta. A po ní právě Trpišovský s Jílkem jdou. Je to mravenčí piplačka, kdy své svěřence trénink co trénink nutíte do konkrétního postavení, konkrétních pozic, jasně jim definujete vlastní pohled na fotbal.

A když dobře diagnostikujete hráče, s nimiž chcete svůj fotbal hrát, pak máte výborné předpoklady pro úspěch. Trpišovský s Jílkem to umí, a právě tohle je zrovna velmi bolavá pata Sparty.

Zatímco na Letné mají veškeré zázemí a možnosti, aby kralovali českému fotbalu, koukají Slovanu a Sigmě na záda.

To není náhoda nebo smůla.

Takže zatímco po zápase si poklony složili oba vzájemně, já jim je skládám oběma najednou. Protože si to zaslouží. Protože inspirují.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Olomouc 1:0. V Nezmarově rozlučce rozhodl Coufal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud