Jan Podroužek
4. ledna 2018 • 14:12

Spěchat s posilováním Slavia nemusí. Za prvé z podstaty, za druhé kvůli diagnostice

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přijde David Pavelka? Nebo Vladimír Coufal? Nebo Ondřej Kolář? Nebo všichni? Bude se Slavia posilovat i ze zahraničí? Jak „sešívaní“ zesílí svůj kádr je teď jednou z nejočekávanějších věcí potom, co ji převzal nový realizační tým v čele s trenérem Jindřichem Trpišovským a sportovním ředitelem Janem Nezmarem. Odpověď se ale nenachází v těchto relativně zjednodušených otázkách.



V pátek jede úřadující mistr na kondiční soustředění do Španělska, do té doby stihl jen pár tréninků, při tom prvním ho navíc sešlehaly malé kroupy a déšť. Podmínky úplně na nic. Až ve Španělsku se teprve rozjede skutečná a zásadní práce, podle níž chce Trpišovský se svými kolegy seštelovat mužstvo podle svého.

Proto teď opravdu není na prvním místě, kým a jestli vůbec bude Slavia přivádět nové hráče. Tou nejdůležitější věcí bude, i podle slov 41letého kouče, dokonale poznat stávající tým a přesně určit, kdo ze současných fotbalistů zvládne přechod na náročný herní způsob postavený na totálním bránění i útočení.

Trpišovský a Nezmar jsou v tomhle bodě když ne zárukou úspěchu, tak aspoň zárukou toho, že hráče umí dobře zhodnotit.

Že se v očích trenéra může posunout výš například Muris Mešanovič nebo ke konci podzimu paběrkující Mick van Buren je předpoklad, ale zároveň dost spekulativní a odpověď na něj dorazí v řádu zhruba dvou týdnů, jak obvykle trvá poznávání a zároveň poskytování prostoru a šancí hráčům novým trenérem v čase přípravy.

V první řadě se ukáže, kdo z fotbalistů překousne a najede na herní filozofii Trpišovského. Kdo dobře projde kondičním masakrem a zapadne do systému. Až podle toho může sportovní úsek určovat, kde vidí slabinu týmu, a kdo by ji mohl vyřešit.

Jestli je blízko příchod stopera Ondřeje Kúdely ze Slovanu Liberec, je to proto, že Nezmar a spol. už si stihli vyhodnotit, že ze středu obrany nevychází ideální konstruktivní rozehrávka.

Ostatní přijde později. Spěch je v tomhle případě zbytečný i proto, že kádr Slavie má ze své podstaty velkou sílu.

Kapitán Slavie Milan Škoda na prvním tréninku po zimní pauze
Kapitán Slavie Milan Škoda na prvním tréninku po zimní pauze

Nový kouč Slavie Trpišovský: Chci se přiblížit totálnímu fotbalu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud