Jan Podroužek
26. června 2018 • 14:13

Tyjátr pokračuje. Jaroslav Tvrdík a spol. upozorňují všechny „svéhlavičky“

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snad nikoho by nenapadlo, že Slavia je nejednotná. A kdyby přece jen někoho, dostal v noci z pondělí na úterý další důkaz, že společně jsou „sešívaní“ silnější. Ovšem tenhle vzkaz na sociální síti Jaroslava Tvrdíka, ten zachází daleko do etiky kabiny. A je zcela zbytečný.



Zase jsme u zpropadené kauzy „Pavel Bucha“. Tyjátr, jaký kolem ní spustilo vedení Slavie, ještě evidentně neutichl.

I tentokrát ho rozdmýchal svým příspěvkem šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

„Jindra hráče trápí :-), ale k jejich prospěchu! A vážně, v seriózní debatě jsme projednali všechna aktuální témata včetně „agentské krize“ a „kausy Bucha“. Názor vedení klubu, sportovního úseku a představitelů hráčů zcela shodný. A nic jiného než titul letos nebereme!“

Takhle zní celý tweet. A je k němu připojená fotka, na níž v objetí pózují společně s Tvrdíkem i hráči Přemysl Kovář, Josef Hušbauer, Milan Škoda a člen sportovního managementu a jeden z asistentů trenéra Jindřicha Trpišovského Jiří Bílek.

Pod odsudek Pavla Buchy jako by se podepsali. I když, nabízí se velmi zásadní otázka, jak celá „seriózní debata“ vůbec probíhala, a jestli vůbec tušili, co se chystá Tvrdík tweetovat...

Není totiž žádný důvod, aby se kabina takhle silově vymezila vůči dvacetiletému klukovi, který se jen rozhodnul řešit svou budoucnost. Který si rozumně vyhodnotil, že je pro jeho kariéru lepší mít v nové smlouvě se Slavií výstupní klauzuli, nebo si hledat uplatnění spíš jinde.

Je na tom snad něco špatného? Josef Hušbauer by svému mladému kolegovi na takovou otázku sám musel odpovědět, že není.

Ten se už ve svých sedmnácti letech vyvlékl ze Sparty a odešel do jihlavského dorostu. A když se o čtyři roky později na Letnou vracel, tehdy v Baníku se zasekl s tím, že necítí, že by ostravském týmu mohl dostat šanci.

Je to paradoxní, ale jak se Slavia za každou cenu ústy svého šéfa Jaroslava Tvrdíka snaží vystupovat pospolitě, je tohle výstup, který kabina akceptovat nemusí.

Hráči se podle toho uhozeného tweetu staví proti talentovanému kolegovi, přitom na takové schůzce by jako „rada starších“ mohli a měli vystupovat jako mluvčí kabiny, jako spojky mezi hráči a vedením.

Tohle je ale spíš varování pro každou „svéhlavičku“.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud