Jan Podroužek
4. října 2021 • 09:40

Znamení pro Spartu. A Slavia zavalená tíhou „liverpoolského syndromu“

Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro Spartu důležitý psychologický moment, znamení, že může v téhle sezoně Slavii stačit. Ne „jen“ v jednom derby, ale třeba i v celé lize. Slavia naopak tápe v „syndromu Liverpool“, motivuje se dalšími a dalšími nejvyššími ambicemi, a mužstvo se přitom trenéru Jindřichu Trpišovskému pod návalem vysokých nároků rozkládá před očima.



Nedělní derby doslova urvala Sparta. Zaslouženě. Třebaže Slavia se objektivně může odkazovat na stav týmu a na vyloučení ze závěru prvního poločasu, které její výkon zkomplikovalo, její rival si ovšem výhru může užívat i tak.

A znamená pro něj hodně. V krátkodobém hledisku určitě. Jednou je to prostě vítězství nad staletým nepřítelem, na které na Letné čekali pět a půl roku. Sparta může mít zároveň oprávněný pocit zasloužené výhry.

A to pocitově aspoň trochu umazává kus obrovské propasti, která se mezi oběma kluby rozrostla v posledních letech. Třeba i do té míry, že se to odrazí v dlouhodobějším boji, v bitvě o titul.

Na takové proroctví je stále ještě velmi brzy a v případě Sparty, která má za sebou nevydařené září, to platí dvakrát. Nicméně její sice pozvolné až pomalé uzdravování z předchozích přešlapů a nezdarů třeba přece jen spěje k alespoň vyrovnanějšímu ročníku.

Kdo ví.

Důvod ale netkví jen v ní samotné, je i ve Slavii. V klubu, který se na konci roku 2017 rozhodl angažovat trenéra Jindřicha Trpišovského, a s podporou majitelů z daleké Asie se podařilo vybudovat na české podmínky nezvykle drzého evropského konkurenta.

Současná Slavia má konkrétně dvě slabiny.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud