Jan Podroužek
30. března 2022 • 18:25

Slavia vs. reprezentace? Příště prostě lepší domluvu. To je celé

Vstoupit do diskuse
14
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

POZNÁMKA JANA PODROUŽKA | Slavia má plné právo vznést na reprezentaci mimo soutěžní utkání žádost ohledně vytížení svých hráčů. Je to běžné všude možně, patří to k celkové fotbalové vstřícnosti, plánování. Národní tým naproti tomu nemá žádnou z regulí vyplývající povinnost tomu vyhovět, zase jde pouze o pustou vstřícnost. Takže se dá úspěšně odhadovat, že všechno, co se mezi „sešívanými“ a reprezentací ve středu odpoledne přihodilo, pramenilo z nedostatečné schopnosti se dohodnout.



„Sešívaní“ v této kauze používají objektivní argumenty, upozorňují na vyčerpanost svých hráčů a na fakt, že mají v součtu s Konferenční ligou před sebou ještě velmi náročný program. Kromě toho skrz evropský pohár mohou pořád ještě vylepšit český koeficient, což může mít velký vliv na tuzemský fotbal.

Slavia ale používá hybridní zbraně, vytahuje ven případ, který měla především odehrát napřímo po telefonních linkách. A klidně nakvašená doběla, ostatně je přirozené být vytočený, že je téměř do konce sezony po Lukáši Masopustovi.

Národní tým odpovídá docela rozumně: v něčem Slavii kouč Jaroslav Šilhavý vyšel vstříc, v něčem ne. Mohl, takže je to velmi nešťastné. Ovšem má vyhovět všem, kteří si vzpomenou? Těžko, nakonec by musel do kopaček pomalu on sám.

A není fér říkat, že ambice Slavie jsou přece důležitější než ambice ostatních. Takový je holt fotbal, přináší šťastné i nešťastné chvíle.

Některým se dá předcházet, takže příště prostě lepší a pevnější domluvu.

To je celé.

Vstoupit do diskuse
14
Články odjinud


Články odjinud