Jan Vacek
23. dubna 2016 • 21:00

Podcenění se může Plzni vymstít. Náskok by se mohl rychle rozplynout

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Plzeň cestovala na Spartu rvát se o titul před rokem, měla náskok (pouze) tří bodů. Tentokrát je ještě v komfortnější pozici. Odstup činí bodů osm, což je pět kol před koncem soutěže snové číslo.



 Pro Viktorii je ovšem zároveň velice nebezpečné. Lehce může dojít napříč hráčskou kabinou k uspokojení. Ke kacířským myšlenkám typu „Máme nahráno, tak co se nám může stát?“ Stát se ale opravdu může.

Laxnost v případě Viktorie rozhodně není na místě. Pokud by se totiž náskok po víkendu ztenčil na pět bodů, byla by Sparta v boji o titul zpět. Sice stále v ohromně složité situaci, ale zpět.

Viktoria by navíc mohla začít pochybovat sama o sobě, další bodové ztráty by nešlo vyloučit. Trenérský štáb Západočechů v čele s Karlem Krejčím a Pavlem Horváthem tak musí především zajistit, aby se podobné úvahy do hlav hráčů vůbec nedostaly.

Plzeň musí být nastavená tak, že jde o všechno. Vždyť má stále o co hrát. Kromě trofeje i o rekordní ligovou sérii výher. Nebo o prestiž, kterou je bitva proti úhlavnímu rivalovi napěchovaná.

Jan Kovařík takhle prostřelil Petra Tlustého a jeho střela skončila v jihlavské síti
Jan Kovařík takhle prostřelil Petra Tlustého a jeho střela skončila v jihlavské síti

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud