Jan Vacek
7. dubna 2018 • 18:20

Sparta znovu vítězná. Šampaňské ale musí zůstat v lednici

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letná se v sobotu otřásla vlnou úlevných oddechů, které šly z úst tisícovek fanoušků, hráčů i vedení Sparty. Největší český klub po pěti duelech konečně našel cestu k triumfu, navíc naprosto přesvědčivému. Duklu smetl 3:0. Na oslavy je ale zatím pořádně brzo.



Pokud by se nyní Pražané ukolébali tím, že nejhorší mají za sebou, mohli by za to být tvrdě potrestáni. Radost z tříbodového zisku je na místě. Sparta si úspěch zasloužila, šla mu naproti (povětšinou) kvalitním a především zodpovědným výkonem.

Druhým dechem je ale třeba poukázat na soupeře, kterému v sobotu čelila. Při vší úctě k Dukle, v jejím současném rozpoložení platí za tým, který Sparta zkrátka porazit musí. Cokoli jiného by před zraky více než 11 tisíc fanoušků byla totální blamáž.

Zároveň ale platí, že jedna výhra nesmí být signálem, aby se z lednic začalo vyndavat šampaňské a rozlévat do sklenic. Na to je ještě příliš brzo. Až nadcházející týdny ukáží, zda Sparta pod taktovkou kouče Pavla Hapala skutečně míří po správné cestě k hezčím zítřkům.

Za týden ve Štruncových sadech superbitva s Plzní, potom doma řež s našlápnutým Jabloncem. To teprve budou ryzí testy toho, zda je Sparta z nejhlubších bažin opravdu venku. Zda se zlepšila, zesílila a je znovu schopná zdolávat ty nejvyšší překážky.

Až pokud by tyhle prověrky napsala za šest bodů, což by ji logicky vyneslo v tabulce na mnohem příjemnější příčky, by nastala chvíle na trochu těch bublinek. Do té doby to musí být pouze o tvrdé práci a ničem jiném.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Dukla 3:0. Letenským vyšel úvod, Šural pálil dvakrát
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud