Jan Vacek
7. července 2018 • 20:27

Skvělý brankář, superstřelec, los. Anglii hraje do karet úplně všechno

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do mistrovství světa nešla s nálepkou týmu, který by měl atakovat největší mety. Od Anglie se spíš očekávalo, že shoří jako papír. Tak jako se tomu stalo na mnoha předešlých velkých akcích. Děje se ovšem pravý opak. Především proto, že se Albion může spolehnout na vynikajícího brankáře, mašinu na góly a taky příznivý souběh okolností.



Důvodů, proč je Anglie v semifinále, bychom našli celou řadu. Tohle jsou ovšem ty hlavní.

Zaprvé. Gareth Southgate. Ambiciózní kouč provedl po svém nástupu do funkce revoluci, tým otevřel novinářům, znovu postavil zbořené mosty mezi reprezentací a fanoušky. Je pokorný, slušný, takticky výtečně připravený. V Rusku za to zatím po zásluze sbírá vavříny.

Zadruhé. Jordan Pickford. Nebylo by překvapením, kdyby Ostrované dojeli na výkon svých brankářů. Zkušenosti s tím mají bohaté. Mladík z Evertonu ale na turnaji důrazně překračuje vlastní stín. Byť se mu absolutně nevěřilo, předvádí fantastické výkony. Vychytal penalty s Kolumbií, Švédům lapil tři jasné góly. Po letech má Anglie v bráně chlapíka, o které se může skutečně opřít.

Zatřetí. Harry Kane. Byť se proti Švédům netrefil, na mistrovství udeřil už šestkrát. Nejvíc ze všech hráčů. Je duší a srdcem týmu, pravým kapitánem.

Začtvrté. Příznivé okolnosti. Nelze zakrýt, že Anglii jde na mistrovství zatím vše na ruku. Platí to hlavně pro los. Polovina pavouka, kterou si Albion klestí cestu za nesmrtelností, se vyčistila od hlavních favoritů. Mimo jsou Němci, Španělé. Švédové rozhodně nebyli nejtěžším možným čtvrtfinálovým sokem, platit to bude i v semifinále. Dveře do boje o zlato tak přímo lákají ke vstupu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud