Jan Vacek
18. srpna 2019 • 20:06

Mandjeck zaujal, ale na euforii je brzo. Baník nebyl měřítko

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První start v základní sestavě Sparty po téměř 22 měsících Georgesu Mandjeckovi vyšel. Proti Baníku patřil k nejlepším, v tom lze s trenérem Václavem Jílkem naprosto souhlasit. Na nějakou euforii je v případě zkušeného Kamerunce ovšem brzy. Kromě velmi dobrého Mandjeckova představení je totiž třeba vidět i slabý až zoufalý výkon Baníku, jenž výkonnost afrického záložníka prakticky neprověřil.



Mandjeck v první zkoušce po návratu do rudých barev obstál, o tom žádná. Byl silný na míči, osvědčil dobrou poziční hru, rozvahu v rozehrávce i sebevědomí, když některé situace řešil elegantně, kolikrát až na efekt.

Zcela po právu ho proto po výhře 2:0 trenér Václav Jílek chválil, komplimenty skládali na sociálních sítích i fanoušci. V případě kamerunského reprezentanta, jenž svou zemi na nedávném Africkém poháru národů vedl dokonce jako kapitán, je však třeba nedělat ukvapené závěry.

Baník byl totiž pro Mandjecka ideálním soupeřem. Slezané se v Generali Areně vůbec nedostali do hry, nefungovala jim přechodová fáze, na třicetiletého rodáka z Doualy nijak zásadněji nezatlačili.

Je stále velkou otázkou, jak si Mandjeck povede proti živějšímu a především běhavějšímu mužstvu. Takovým je jistojistě Liberec, příští soupeř Letenských. Tenhle zápas může o případném přínosu vytáhlého fotbalisty vypovědět mnohem víc.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Sparta - Baník: Kuzmanovič udeřil Mandjecka do tváře, nedostal ani žlutou kartu
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

SESTŘIH: Sparta - Baník 2:0. Pohodlnou výhru řídil skvělý dvougólový Hašek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud