Jan Vacek
12. července 2021 • 18:57

Přichází týden pravdy, Sparta má rozhodně na čem pracovat

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Herní soustředění Sparty v Rakousku je u konce, to klíčové má ale mužstvo kouče Pavla Vrby teprve před sebou. Přípravu na Rapid Vídeň, na naprosto stěžejní dvojzápas ve druhém předkole Ligy mistrů.



Je logické, proč Sparta odsunula nácvik řady taktických prvků až na dobu, kdy bude znovu bezpečně schovaná v Praze. V Korutanech totiž měly i zdi uši.

Teď tak Letenským nastává klíčový týden celé přípravy. Budou ladit zahrávání standardních situací, dost možná přijde na řadu i modelové utkání v sestavě, která půjde už příští úterý do akce. Tu totiž Sparta v Rakousku ani v jednom z přípravných zápasů neukázala.

Práce je před druhým týmem uplynulého ligového ročníku dost. Týká se to především defenzivy, v té totiž rudí nejsou ani trochu pevní. Často inkasovali už na jaře a v posledních dvou rakouských testech se na tom moc nezměnilo.

Zatímco s Wolfsbergerem Letenští platili za nedůslednost při bránění standardních situací, Dynamo je dvakrát vytrestalo za lacinou ztrátu ve středu pole. Obrana je něco, co Sparta rozhodně potřebuje zpevnit. A to velmi rychle.

V útoku naopak může spoléhat na Adama Hložka, jenž se trefil hned v prvním startu po návratu z dovolené. Směrem dopředu obecně Pražané vypadají zajímavě, i silného ruského soupeře dokázali hlavně v prvním poločase zatlačit hluboko do obranných pozic.

Proti Rapidu to ale bude chtít větší efektivitu v koncovce. A taky větší preciznost v předfinální fázi, aby z nadějně rozťukaných akcí byly i šance a potažmo góly.

Pokud Bořek Dočkal a spol. tyhle dvě podmínky splní, měli by mít cestu přes rakouského soka otevřenou.

Bečka: Sestava krystalizuje, na obraně budeme pracovat
Video se připravuje ...

Hložek: Ještě to nebylo úplně ono, ale dostanu se do toho
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud