Jan Vacek
Premium
13. září 2021 • 05:00

Vrba v Plzni hrál. A prohrál. Proti Spartě se obrátila alternativní strategie

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
30
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ JANA VACKA | Hrajeme karty s osudem, co bude, až tu nebudem... Rytmické tóny známého hitu od skupiny Kabát duněly z amplionů Doosan Areny krátce před startem sobotního šlágru mezi Viktorií a Spartou. Svou soukromou hru s osudem rozehrál ve Štruncových sadech i kouč Letenských Pavel Vrba. A vyšel z ní na hlavu poražen. Na co sáhl, to mu nevyšlo. Porážka rudých 2:3 nese jeho silný podpis.



Zkušený trenér je (mimo jiné) známý tím, že nerad šíbuje sestavou. Pokud něco funguje, snaží se to držet. Ať už jde o taktiku, či personálie.

Tentokrát se ovšem přerovský rodák svým zvyklostem zpronevěřil. Sestava Sparty musela nejednoho fanouška zaskočit. Rozbitá stoperská dvojice, Dávid Hancko na levém beku, jedenáctka bez klasického podhrotového hráče.

Především zásah do srdce defenzivní linie se ukázal jako osudový. Filip Panák s Hanckem bok po boku odehráli předchozí dva duely proti Hradci Králové a Českým Budějovicím. Sparta v nich brala šest bodů, ani jednou neinkasovala.

Oba obránci působili velice jistě. Neměli žádné problémy, i když se museli obejít bez defenzivního tmelu v podobě Ladislava Krejčího mladšího. A ještě dokázali týmu pomoci konstruktivní rozehrávkou.

Tohle všechno ale skončilo v sobotu večer v koši. Už podruhé v sezoně totiž Vrba vrhl okamžitě po návratu z marodky do akce Lukáše Štetinu. Poprvé na Bohemians z toho byla remíza 1:1, teď rovnou porážka.

Ne snad, že by oba nezdary šly pouze za slovenským bekem, svou vinu na nich ale nese. V Plzni Štetina jen složitě chytal tempo utkání, před prvním gólem

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
30
Články odjinud


Články odjinud