Jiří Punčochář
5. února 2016 • 22:46

Hadamczik nenašel cestu ke kabině. Proto musel v Kometě skončit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebyly výsledky, skončil trenér. Zažitá sportovní rovnice zafungovala i v Brně, kde od Komety odchází trenér Alois Hadamczik. Je to logické vyústění celé letošní šlamastyky, v níž se slavný klub motal. Můžeme diskutovat o tom, jestli je desáté místo spravedlivým odrazem schopností jeho letošního mužstva; budu tvrdit, že není. Co je ale nesporné je fakt, že je hluboko pod jeho ambicemi.



Proč musel bývalý reprezentační kouč useknout svoji brněnskou misi hned před koncem úvodní sezony, ačkoliv se o něm mluvilo jako o jednom z budoucích lídrů Komety na řadu dalších let včetně silného ekonomického zázemí, které prezentuje? Bylo to především lpění na vlastním herním systému, který v Brně neměl moc šancí prosadit. Svým metodám věřil pevně, ale bylo zřetelné, že je to víra iracionální.

Na to, aby hrál hokej, jaký chtěl, neměl Hadamczik sestavený kádr. Typově převzal jiný tým než takový, jaký chtěl mít. Nevyšly mu přestupy, snění o Židlickém, Nagyovi, Romanovi, Vránovi a dalších elitních borcích bylo marné a „náhradní“ posily se nepovedly.

SESTŘIH: 43. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 1:6
Video se připravuje ...

Ani za skoro celou základní část extraligy se Kometa nevyrovnala s loňským odchodem beka Kempného do Ruska, zadní řady látala mladšími nebo prvoligovými hráči a ani jedna varianta nebyla lepší než ta předchozí.

Úkrok stranou, kdy se Hadamczik pokusil zachránit sezonu a dát na sílící hlasy, že dva roky budovaný herní styl Kometě seděl víc, přišel pozdě. Mužstvo bylo čím dál víc rozhašené a nakonec se mu nedařilo vůbec nic.

Už před týdnem byl zkušený trenér připravený rezignovat, kdyby se Kometě nepovedlo porazit Vítkovice. Našla by se řada těch, kteří to předpokládali. O to překvapivější byl minulý pátek výsledek. Jenže – přestože hráči tehdy svého trenéra parádním zápasem podrželi, nešlo přehlédnout, že mezi kabinou a trenérem nepanuje shoda. Mužstvo těžce neslo, že s novým přístupem je daleko za loňskými a předloňskými úspěchy.

Nebylo jiné cesty, než aby Hadamczik skončil. Že to udělal jako frajer, tváří v tvář, to je jeho posledním brněnským plus.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud