Jonáš Bartoš
15. září 2011 • 19:36

Z hvězdy se stal "Nechtěný slávista". Vrba zavržením Filla riskuje

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

JONÁŠ BARTOŠ - Do Plzně se Martin Fillo vrátil s velkou slávou, měl se stát hvězdou klubu. Uplynulo sotva půl roku a z vzývané posily se stal muž na odstřel. Proč? Za leccos si může sám, v lecčems mu ale křivdí trenér Pavel Vrba. Od plzeňského kouče nedostal pořádnou šanci, kvůli čemuž se může cítit ukřivděný.



V základní jedenáctce rozjetého týmu, který na jaře dokráčel k ligovému titulu, pro někdejšího kapitána české jednadvacítky už půl roku není místo. Na pravé straně zálohy vládne Petržela, vlevo řádí po Rezkovi Pilař. Uprostřed má jistou pozici trojice Horváth, Jiráček, Kolář, na hrotu se daří Bakošovi.

Když už v nabitém programu Plzně Fillo šanci před osvědčenými hvězdami dostal, prosadil se. Prakticky pokaždé, co v letošní sezoně naskočil do utkání, o sobě dával vědět. Parádní gól do sítě Kodaně, asistence v odvetném zápase v Edenu. Zdálo se, že se spící talent konečně probudil a začíná odvádět takové výkony, které po něm od začátku v Plzni chtěli.



Jenže Fillo dál počítá starty na minuty. V lize od začátku nastoupil pouze dvakrát, pořád patří "jen" mezi zaskakující hráče. Přesto, že forma takového Petržely zdaleka není taková, jakou měl v minulé sezoně. Fillova frustrace se stupňovala, což vyvrcholilo údajnou hádkou s Vrbou a přeřazením do rezervního týmu.

Upřímně, naštvanost hráče celkem chápu. Jen si to představte. Dáte gól, daří se vám, přesto v odvetě s Kodaní zase sedíte. A podobná situace se opakuje znovu, i když v odvetě naskočíte z lavičky a na gól nahrajete.

"S Fillem už nepočítáme," naznačil Vrba. Od té chvíle se mluví o zájmu Slavie a o tom, že Fillovy dny v plzeňské kabině jsou sečteny. Vrbovi už evidentně došla trpělivost a kdysi velkou hvězdu zavrhl. Jenže neriskuje příliš?

Liga, český pohár, k tomu Liga mistrů. Bojovat na třech frontách není žádná legrace. Vrba bude potřebovat každého kvalitního fotbalistu. Tím Fillo bezesporu je, to výkony, které v sezoně měl možnost předvézt, jasně dokázal.

Stačí, aby se zranil jeden z krajních záložníků, a plzeňský kouč bude mít problém. K dispozici má Ďuriše, možná mladého Jakuba Horu. Ale pak? Kádr Západočechů je hodně úzký, čehož si po Borisovu všimli i běloruští novináři.

Ať má k zavržení možná problémového Filla různé důvody, měl by se nad jeho koncem Vrba ještě zamyslet. Zbavovat se kvalitních hráčů je luxus, který si Plzeň ve své situaci nemůže dovolit.

Plzeňský Fillo se pokouší uniknout Opielovi
Plzeňský Fillo se pokouší uniknout Opielovi

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud