Jonáš Bartoš
24. července 2015 • 21:14

Alternativy Vaněk, Mahmutovič i Petržela tlačí v Plzni na základ

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Viktorii Plzeň stejně jako v minulé sezoně těží z jedné obrovské výhody. Na české poměry vlastní nadmíru široký, kvalitní kádr, kde jsou některé posty i ztrojené. Západočechům hráči z lavičky výrazně pomohli i v ligové premiéře se Slavií. Vaněk, Mahmutovič a Petržela přinesli do hry potřebné oživení v momentě, kdy mistrovský celek ztrácel a Slavia začala nepříjemně zlobit.



V první půli hrálo až na výjimky jedno mužstvo. Viktoria Plzeň prokazovala vysokou kvalitu, Slavii přišpendlila na její polovinu přesnou hrou, postupnou kombinací a neustálou snahou o útoky po křídlech. K tomu přičtěte nebezpečné standardky a dostanete silný mix, na který hosté nestačili.

Jenže po poločase hra Západočechů ustrnula, naopak Slavia se zlepšila a začala se zvedat. Když Jan Holenda lacině prohrál u půlky souboj s Delim, Koubkovi došla trpělivost.

Střídáme!

Na plac šli postupně Mahmutovič , Vaněk i Petržela, tedy tři kvalitní hráči do ofenzivy, v jiných klubech téměř jistě patřící do základu. Koubkovi tah vyšel. Vaněk vrátil řád do středu hřiště, dostal se i do nebezpečných příležitostí. Je dost možné, že do těžké bitvy o Ligu mistrů v Izraeli půjde v úterý od začátku na úkor Patrika Hrošovského , kterého v 54. minutě střídal.

Velmi dobře zafungoval i tah s Aidinem Mahmutovičem. Bosenský rychlík šel na plac místo Jana Holendy, jemuž utkání tentokrát úplně nesedlo. Slávističtí stopeři měli před plzeňským bijcem navrch, Holenda se neprosadil. Naopak rychlostní typ Mahmutovič dokázal obranu víc provětrat, navíc přidal klíčovou vítěznou branku, když zvýšil na 2:0.

Stejně jako v Superpoháru proti Liberci o sobě dával vědět i Milan Petržela. Někdejší reprezentant sedí na lavičce na úkor letní posily Jana Kopice. Exjablonecký hráč se zatím teprve sžívá s plzeňským systémem, proti Slavii to nebylo úplně ono.

Naopak svěží Petržela, který šel na hřiště na poslední čtvrthodinu, do otevřenější obrany přinesl hodně vzruchu. Rychlonohý technik, pokud má den, dokáže na pravé straně divy, jenže neustále trpí na zahazování šancí, kdy zakopává jak nezkušený dorostenec. Stačí si jen vzpomenout na to, co dokázal spálit v závěru s Libercem.

Trenér Koubek přiznal, že před klíčovými duely o Ligu mistrů hodlá rozehrát balík třinácti hráčů a na ně vsadit. Trojice, která šla na trávník do druhého poločasu se Slavií, do zmíněného balíku určitě patří.

Koubka musí těšit, když vidí, že hráči z lavičky dokáží vrátit týmu ztracený drajv, ne jen lepit díry po unavených oporách. To je základ k tomu, aby ambiciózní klub mohl uspět i na kvalitně odlišné evropské scéně.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slavia 2:1
Video se připravuje ...

Plzeň - Slavia: Limberský dal jesle a Mamhutovič gól na 2:0
Video se připravuje ...

Plzeňská radost z gólu Daniela Koláře v zápase proti Slavii
Plzeňská radost z gólu Daniela Koláře v zápase proti Slavii

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud