Jonáš Bartoš
27. září 2016 • 15:43

Jarolím s reprezentační nominací nenudí. Nebojí se ani nových jmen

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Éra Pavla Vrby u národního týmu skončila hlubokým rozčarováním. Možná o to větším, o co větší byly vysněné ambice. Karel Jarolím se nachází v odlišné situaci. Za pochodu staví nové mužstvo, které by mělo překročit dvouletý cyklus světové kvalifikace, se současnou kvalitou hráčů nelze čekat okamžité zázraky. U nového trenéra je sympatické, že se nebojí dát šanci těm, u kterých vidí formu a možný přínos pro tým. Třeba tím, že mezi náhradníky pro kvalifikační zápasy v Německu a s Ázerbádžánem se objevují dva hráči Zlína, případně rozjetý Jan Chramosta.



Jarolím je k reprezentačnímu průvanu do velké míry nucený. Skončili Petr Čech a spol., plány mu kříží zranění (Vladimír  Darida ), případně ztráta formy ( Michal Kadlec ). Proto, když podruhé zasedl k mikrofonu, aby odhalil své vyvolené na velký test v Německu, opět padala nečekaná jména.

K základnímu okruhu hráčů, které vyselektoval už na prvním srazu, dává trenér šanci dalším. Tentokrát překvapil s Milanem Petrželou. U Patrika Schicka se přeci jen posun do áčka dal čekat, Jarolím leccos naznačoval už po kvalifikaci se Severním Irskem.

Petržela má šanci obléct reprezentační dres téměř přesně po roce, naposledy na něj Pavel Vrba ukázal při domácí prohře 0:2 s Tureckem. Jarolím věří, že věkem sice vyzrálý, na hřišti ale občas stále lehce splašený hračička naváže na své výkony z Plzně.

Kouč národního týmu si nechal velký prostor pro dodatečnou nominaci, přibudou ještě čtyři jména. Zajímavé tváře najdeme právě na seznamu náhradníků. Dvojice z rozjetého Zlína (Jugas, Hájek), boleslavští Chramosta a Mareš, plzeňští Zeman , Hejda, případně Vladimír Coufal z Liberce. Všechno jsou to hráči národním týmem prakticky nepolíbení, pouze Hejda si připsal jeden reprezentační zářez.

Je sympatické, že se národní tým znovu otevírá. Hráči v lize vidí, že i když jsou třeba ze Zlína, ale vyšvihnou se do formy a zapadají do trenérovy koncepce, mají šanci. A fanoušci se díky podobným překvapením u nominačních tiskovek rozhodně nenudí.

Jarolím: Čím víc Němce sleduji, tím více mě rozčilují
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud