Jonáš Bartoš
14. března 2017 • 15:33

Jarolím sází na euforii Slavie. Dělá to, co vycházelo Bílkovi i Vrbovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nadsázce lze říct, že šatna v Edenu se vyklidí a přesune na Strahov. Hned PĚT borců sešívaného kádru obdrželo reprezentační pozvánku od Karla Jarolíma, navíc ještě Michal Frydrych drží slušnou šanci při donominování. Sázka na rozjetého lídra ePojisteni.cz ligy je jednoznačně správným tahem – v minulosti takhle těžil Michal Bílek z formy hráčů Plzně a posléze i Pavel Vrba z kádru Sparty.



Slávisté jsou na koni, oproti rozložené Spartě a nepřesvědčivé Plzni mají na jaře zatím jednoznačně navrch. V reprezentační nominaci se tohle muselo projevit, aktuální formu slávistického kádru nešlo opomenout.

Trenér Jarolím si na následující dva zápasy vybral Pavlenku, Zmrhala, Sýkoru, Baráka a Milana Škodu . K nim možná přibude i Michal Frydrych, pokud se Pavel Kadeřábek nestihne dát dohromady.

Český kouč nijak neskrývá, že na slávistickou kliku hodně spoléhá. U horkého favorita na ligový titul momentálně panuje velká euforie, hráči si věří a drží slušnou formu. Sýkora kraluje asistencím, Škoda nepřestává dávat góly, Zmrhal sprintovat, Barák zase tvrdě pálí a rozdává přesné balony. A to ještě Jarolím dumal nad Josefem Hušbauerem , který má na slávistickou hru zásadní vliv…

Oproti tomu Sparta má ve výběru pouze gólmana Tomáše Koubka , Plzeň bude reprezentovat jen Michael Krmenčík. Oba týmy nejsou v pohodě a jejich hráči neoplývají reprezentační formou, to se na nominaci muselo odrazit.

Jarolím sází na sehranost a euforii z klubu, který momentálně vládne lize, a dělá dobře. Sází na stejný recept, který používali i jeho předchůdci Michal Bílek a Pavel Vrba .

Když bylo Bílkovi během kvalifikace na EURO 2012 nejhůř, začal povolávat hráče z Plzně, kteří na podzim 2011 prožívali první jízdu Ligou mistrů. Pilař , Jiráček a Limberský patřili k velkým pilířům národního týmu a výraznou měrou přispěli k tomu, že reprezentace postoupila na EURO do Polska a na Ukrajinu a tam došla až do čtvrtfinále.

Pavel Vrba zase během kvalifikace na EURO 2016 hojně povolával hráče ze Sparty, kterým se dařilo v Evropské lize. Kadeřábek, Krejčí , Dočkal a Lafata patřili do základní sestavy, pomohli vyhrát těžkou skupinu a všichni se podívali i na letní turnaj do Francie.

Že jsou momentálně v kurzu slávisté, dává smysl. Třeba právě jejich jádro pomůže zachránit probíhající kvalifikaci a příští rok všichni poletí na světový šampionát do Ruska.

Jarolím o nominaci: Chceme využít slávistickou atmosféru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud