Jonáš Bartoš
23. dubna 2017 • 20:06

Plzeň doběhly na Spartě její problémy. Rozdíly se Slavií bijí do očí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Spartu v posledních duelech uměli, na velkého rivala si brousili zuby i v neděli na Letné. Jenže fotbalisté Viktorie Plzeň tentokrát absolutně vyhořeli. Hubník a spol. zdaleka nepředvedli hru hodnou toho, aby se potřetí po sobě radovali s pohárem pro šampiony. Do sedla nyní usedá Slavia, která už má cestu k mistrovskému titulu ve svých rukách.



Dobojováno ještě zdaleka není, ale ten rozdíl bije do očí. Zatímco Slavia takřka každý zápas na jaře soupeře válcuje a herně dominuje, Plzeň se k bodům pracně lopotí. Matné výkony posledních týdnů Viktorii doběhly se vší parádou i ve šlágru na Letné, kde její hráči převedli možná nejhorší partii celé sezony.

Západočeši zaostávali ve všech činnostech, působili matným a odevzdaným dojmem. Nefungovala jim rozehrávka, prakticky celý první poločas hosté nevymysleli kloudnou akci.

Naopak Sparta vypadala o poznání živěji, bez nervozity, trenérovi Radovi vyšlo nečekané nasazení Rumuna Bogdana Vatajelua. Domácí čekali na plzeňské chyby a co víc, dokázali je trestat.

Pohodlnou výhrou aspoň trošku naberou ztracené sebevědomí, pod trenérem Radou zvládli obě těžké bitvy proti nejlepším týmům ligy. Člověk jen kroutí hlavou, jak stejné mužstvo dokáže katastrofálním výkonem odevzdat zápas proti slabé Jihlavě.

Ač asi neradi, ale radost udělali rivalům ze Slavie, kteří se posouvají do čela tabulky. Do konce ligy zbývá ještě pět kol, v banku leží patnáct bodů.

Momentálně ale vše nasvědčuje tomu, že titul poprvé od roku 2009 oslaví v Edenu. Pokud Slavia všechno vyhraje, prvenství Šilhavého partě už nikdo nesebere. Po dnešním vítězství Sparty by se už nikdo moc nedivil.

Sparta - Plzeň: Šural přesnou hlavičkou po Lafatově centru dal Spartě vedení 1:0
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Karavajev u tyče dorazil Konatého přihrávku, Sparta vede 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud