Jonáš Bartoš
27. srpna 2017 • 21:29

Zrušení zákazu vstupu? Fanoušci Baníku se v Plzni odvděčili na jedničku

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Původně dostali jasný zákaz, i tak rozhodli jasně – jedeme! Fanoušci Baníku Ostrava opět ukázali, že patří mezi nejvěrnější v republice. Do Plzně vyrazili v neděli i přesto, že se nejdřív vůbec neměli dostat na stadion. Na poslední chvíli dostali povolení a během utkání nezklamali. Rozhodnutí příznivce do sektorů hostí vpustit se ukázalo jako správné – Baníkovci i přes prohru 0:3 vytrvale fandili a vyhnuli se jakýmkoliv excesům.



Absolvovali téměř 500 kilometrů dlouhou štreku, i když se neměli vůbec dostat na stadion. Fanoušky Baníku Ostrava neodradil zákaz vstupu do plzeňské Doosan arény, aby vyrazili podpořit své hráče.

Nakonec se zhruba tisícovka fanoušků na tribuny dostala. Až v neděli, pár hodin před zápasem, odvolací komise rozhodla o tom, že příznivci Baníku na stadion smějí. Vloženou důvěru, že zápas proběhne bez incidentů, splnili do puntíku.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Ostrava 3:0, Viktoria v lize neztratila ještě ani bod
Video se připravuje ...

Ostravští fans zaslouží ohromnou pochvalu. Celý zápas vytrvale skandovali, překřikovali domácí kotel a nedělnímu šlágru vytvořili víc než důstojnou kulisu. Tentokrát vynechali dýmovnice, petardy, případně jiné nepřístojnosti, které na stadion nepatří.

Během utkání si dokonce vysloužili sympatické uznání i od domácího kotle, který je ve snaze přijít na zápas podpořil. Baníkovci jejich podpůrný transparent ocenili potleskem, to se mezi znesvářenými tábory příznivců málokdy vidí.

Díky oběma fandícím sektorům zápas dostal výtečnou kulisu, asi tak by mělo vypadat pěkné ligové utkání. Téměř vyprodaný stadion, hlasité povzbuzování, na hřišti solidní fotbal bez vážnějších incidentů. Pro tentokrát dostávají Baníkovci jedničku a věřme, že takhle si budou v lize počínat i v následujících zápasech.

Plzeň - Ostrava: Choreo domácích - Poslední prázdninové mlsání
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud