Jonáš Bartoš
19. listopadu 2018 • 23:38

Miliardoví hráči v repre? Schick září, Škriniar se Slováky tápe

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekají se od něj velké věci, teprve ve 22 letech už má plnit funkci hlavního motoru české ofenzivy. V AS Řím se stal nejdražší posilou s miliardovou hodnotou. Patrik Schick se ale z ohromného tlaku nehroutí. Naopak, s přibývajícími góly v národním dresu mu ohromně roste sebevědomí a přibývá i úsměv na tváři. Naopak slovenské hvězdy v Edenu propadly a potvrdily pravidlo, že pokud nepracují hráči jako tým, nemají nárok na úspěch...



Kolem Schicka se od jeho raketového vzestupu pořád něco děje. Po přestupu do AS Řím se pral nejdřív se zraněním, momentálně válčí s ohromnou konkurencí, která mu brání dostat se častěji na hřiště. Reprezentační kapitola ale vypadá u českého bombarďáka úplně jinak.

Schick odehrál v roce 2018 v národním dresu už osm zápasů, v pěti posledních třikrát skóroval. Federální derby rozhodl s ledovým klidem, když si v zakončení troufl na elegantní oblouček.

„Je o tři třídy výš, než ostatní,“ vyzdvihl kvality mladého talentu někdejší reprezentační útočník Pavel Kuka. Duel se Slovenskem jeho slova jen potvrdil. Schick vedle vítězného gólu nabídl i další lahůdkové akce. Přidržel balon, krásně ho strkal spoluhráčům, ukázal nadstandardní věci.

„Jen škoda, že tolik v klubu nehraje,“ poznamenal kouč Šilhavý. Pokud se zástupci AS dívali dobře, třeba českého šutéra pustí do akce častěji. Na Schickovi je vidět, že se dostává do tempa a jeho výkony neustále rostou. Na Slovensku se prosadil v roli střídajícího hráče, v pondělní odvetě už odpracoval velkou většinu utkání. Pokud půjde v podobném tempu a vydrží zdravý, roste z něj hráč pro absolutní evropskou elitu...

Češi slaví federální double. Slováky porazili krásným gólem Schicka
Video se připravuje ...

Jako o to větší zklamání po pondělním večeru vypadá vystoupení slovenských hvězd. Tým s řadou velkých individualit federální souboj nezvládl, doma ani venku. Třeba Milan Škriniar. Chválený stoper Interu, okolo něhož krouží největší světové kluby, ve vzduchu létají až miliardové sumy.

Jenže realita na hřišti? V obou duelech s Českem vyrobil zbytečné chyby, kazil v rozehrávce. Svezl se s výkonem spoluhráčů, kteří konfrontaci se svým sousedem neoddřeli tak, jak je třeba.

Mrazivý večer v Edenu ukázal, že jen individuality zápasy nevyhrávají. Zatímco v českých barvách konečně panuje soudržnost a nadšení z nových pořádků i výsledků, slovenští fotbalisté odjížděli z Prahy jak zpráskaní psi. Rozladění, pod novým trenérem Hapalem nekonsolidovaní. Český kouč bude mít hodně práce, aby dal mužstvo dohromady pro jarní kvalifikaci. Pokud se bude prezentovat jako v bitvách s Českem, nemůže čekat valné výsledky.

Fanoušků dorazilo přes mrazivé počasí do Edenu na duel se Slováky přes 16 tisíc, někteří se vybavili do zimy i spacáky...
Fanoušků dorazilo přes mrazivé počasí do Edenu na duel se Slováky přes 16 tisíc, někteří se vybavili do zimy i spacáky...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud