Jonáš Bartoš
2. března 2019 • 19:10

V Plzni zklamala ofenziva. Od špičkových týmů se čeká větší show

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těsná výhra 1:0 proti silnému Jablonci se z pohledu obhájce titulu počítá, odveta za podzimní výprask 0:3 jakbysmet. Jenže Viktoria Plzeň musí zůstat ve střehu. Výkon proti severočeskému celku nebyl ideální, zejména v ofenzivě se Vrbova družina trápila. Stejně jako soupeř. Sobotní odpoledne ve Štruncových sadech nabídlo spíš taktickou podívanou, nikoliv líbivé představení hodné elitních týmů české FORTUNA:LIGY.



Plzeňská gólová akce z 22. minuty byla prakticky to jediné, co diváky sobotního duelu zvedlo ze sedadel. Oběma aktérům chyběl větší klid na míči, kvalita ve finální fázi, ofenzivní nápady i chuť soupeře aktivně přelstít.

Trenér Vrba po utkání vysvětloval, že šlo spíš o pohárový souboj, kde není místo pro krásu a hraje se víc takticky a hlavně na body. „Vyhrát 1:0 s Jabloncem není ostuda,“ bránil výkon svého týmu a vzpomenul i na podzimní výprask, po kterém měli jeho hráči ze silného soupeře o to větší respekt.

Jablonec mohl v prvním poločase skórovat při tyčce Martina Doležala, jinak také nepředvedl skoro žádnou nebezpečnou akci. Trenér Petr Rada svůj tým i tak za předvedený výkon chválil, přestože Jablonec podruhé za sebou nedal gól a znovu ztratil body.

Na zápas předních českých týmů se lze dívat dvojí optikou. Tou trenérskou, kterou na tiskové konferenci hájil Rada a po něm i Vrba. Hráči si z pohledů šéfů svých střídaček splnily taktické povinnosti, na obou stranách fungovala defenziva. Od vyrovnaných týmů ve chvíli, kdy jde na lámání chleba, nelze čekat, že otevřou stavidla a půjdou do těžkého souboje se záměrem spustit ofenzivní smršť.

Pak je tu ale druhý pohled, pohled obyčejného fanouška a diváka na tribuně. Ten se těšil na zajímavý souboj pohárových účastníků, předních českých klubů s nejvyššími ambicemi. Chtěl vidět góly, útočné akce, zajímavé momenty. Jenže výsledek 1:0 a zápas prakticky bez šancí i nějakého většího vzruchu oku lahodit nemohl.

Plzeňský ofenzivní stroj tentokrát vzal zpátečku, hráči si dobře pamatovali nakládačku 0:3 z Jablonce. Severočeši sice po obdrženém gólu získali optickou převahu, ale nedokázali ji přetavit v nějakou kvalitní, ideálně vyrovnávací akci.

Na zápas Plzně s Jabloncem se zkrátka rychle zapomene, v paměti podle mě nezůstane ani necelým devíti tisícovkám diváků, kteří dorazili do Štruncových sadů. Z pohledu fotbalového fanouška nezbývá než doufat, že v dalších kolech už špičkové týmy nabídnou více vzruchu. Takového, aby se fotbaloví nadšenci měli další dny o čem bavit a diskutovat.

Vše o Plzni čtěte ZDE>>>

SESTŘIH: Plzeň - Jablonec 1:0. Viktoria dál stíhá Slavii, ospalý duel rozhodl Procházka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud