Jonáš Bartoš
17. srpna 2022 • 22:33

Opravdová Liga mistrů. Jemelka vypadá, jako kdyby Plzni patřil roky

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BAKU | Nebezpečný, komplexně připravený a odhodlaný soupeř. Bouřlivé tribuny s třicetitisícovým kotlem, slavná hymna Ligy mistrů. Plzeň prošla v Baku tuze náročnou zkouškou. Přičtěme klimatické podmínky, zvládla proti Karabachu opravdové peklo. Týmovým výkonem s přispěním hrdiny Jindřicha Staňka, který opět vytáhl mimořádné zákroky. A taky dobrým tahem s Václavem Jemelkou na levé straně obrany.



Mnozí na place hráli nejtěžší utkání kariéry. Viktorii se ale v dusné výhni nerozklepala kolena, k tomu zase čaroval v bráně všudypřítomný Staněk. Když bylo třeba, tahal mužstvo z bryndy, skočil vždy tam, kam bylo potřeba. Ne náhodou mluví kapitán Lukáš Hejda o plzeňském Haškovi…

Supertěžkou písemku Bílkovi muži zvládli velmi dobře. Bránili v hlubším bloku, zato k soupeři aktivně přistupovali, až na výjimky ho nepouštěli do nebezpečných prostor. Plnili taktický plán, aby včas zavírali soupeře a nedovolili mu jít do ofenzivních pozic, kde má Karabach mimořádné hráče.

V první půli zahrozili nažhavení domácí hnáni vyprodanou arénou výrazně dvakrát, po přestávce měli jen jednu opravdu nebezpečnou střelu, kterou vyrazil připravený Staněk. Při kvalitnějším zakončení si dokonce mohla Viktoria odvézt ještě lepší výsledek, také hosté měli tři nebezpečné akce. Výtečně part na nezvyklé levé straně obrany odehrál novic Václav Jemelka, který vypadá, jako kdyby v Plzni působil několik sezon, ne necelý týden i s cestou.

Po ostré písemce v Baku nemůže nikdo pochybovat, zda Plzeň dorostla na úroveň vyššího evropského formátu. Všem aktérům středeční pekelné noci navíc nabrané zkušenosti pomohou v dalších těžkých zápasech. Poprvé v letní kvalifikaci prožili hráči opravdovou Ligu mistrů se vším všudy. A odveta v Plzni bude za týden znovu enormně těžká.

Bílek je jako Simeone. Plzeň i Atlético hrají disciplinovaně a mají výsledky, všímá si Jirkal
Video se připravuje ...

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud